Berat Albayrak: Yer altındaki zenginlikleri çıkaracağız

Düzenleyen:
Berat Albayrak: Yer altındaki zenginlikleri çıkaracağız

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin altındaki doğal kaynakların, madenlerin gün ışığına çıkarılacağını söyledi.

Maden aramalarını ve sondajları, tarihte olmayan noktaya taşıyacaklarını söyleyen Albayrak “Arayacağız ki bulacağız. Bu yıldan itibaren karadeniz ve Akdeniz’de sondaj gemileri arama yapacak. Her yıl en az 2 sondaj kuyucu açacağız” diye konuştu. Sadece enerji ithalatına 40 milyar dolar harcandığını hatırlatan Albayrak “Türkiye büyüyecekse, enerji üretmemiz gerekiyor. Yerli ve millî kaynağımızı sonuna kadar kullanacağız. Yerli kömür santrali yapacağımızı söylediğimizde, ‘Olmaz, hele nükleer, sakın yapmayın, aklınızdan bile geçirmeyin’ diyorlar. Eğer birisi size kendisine helal olan şey için size haram diyorsa, burada bir numara var. Fransa enerjisinin 4’te 3’ünü nükleer enerjiden kullanacak, çevrenizdeki ülkeler nükleer santral kullanacak, kimse sesini çıkarmayacak, Türkiye yapmaya kalkınca herkes itiraz edecek, olmaz. Güçlü Türkiye yolunda hem nükleer hem yerli kömür hem güneş hem de rüzgar enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bütün bağıran çağıran muhalefet edenlere rağmen yapacağız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...