Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enerjisa ikiye bölünüyor

Düzenleyen:
Enerjisa ikiye bölünüyor

Ekonomi Haberleri

Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, şirketi yeniden yapılandırma kararı aldı. Buna göre, dağıtım ve satış iş kolu, üretim ve ticaret faaliyetinden ayrılarak iki ayrı şirket hâlinde yönetilecek.

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, alınan kararla ilgili açıklamasında, ortakları E. ON ile şimdiye kadar 11 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirterek “Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktığımız yolda büyük başarılara imza atarak, bugün ülkemizde ve bölgemizde özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldik. Yeni ‘odaklanma’ stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirkete dönüşmeyi hedefliyoruz” dedi.
Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman yaptığı açıklamada Enerjisa, iki şirketle güçlü büyümesine, tüm hızıyla devam edeceğini, Türkiye enerji sektörüne katkı sağlayacağını ifade etti.

YENİ DÖNEM
Kararı, Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, E.ON CEO’su Johannes Teyssen, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman açıkladı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...