Londra'dan çıkıyorlar! 1 numaralı aday İstanbul

Düzenleyen:
Londra'dan çıkıyorlar! 1 numaralı aday İstanbul

Ekonomi Haberleri

London School of Economics'ten Simeon Djankov, Brexit sonrası Londra'dan çıkan şirketler için 1 numaralı adresin İstanbul olduğunu ifade etti.

İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) nedeniyle bazı şirketlerin Londra’dan ayrılması bekleniyor. London School of Economics’in Finansal Piyasalar Grubu Direktörü Simeon Djankov ise, bu şirketlerin İstanbul’a yöneleceği tahmininde bulundu.

Bulgaristan’ın eski Başbakan Yardımcısı Djankov, bunun sebebş olarak da ''Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’yla yapılan işlemler için İstanbul’un mevcut finansal altyapısıyla bir numaralı aday olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Djankov, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) çıkış sürecini yarın resmen başlatacağını anımsatırken, tarihi ayrılığın ilk etkilerinin Avrupa’nın finans merkezi Londra’yı vuracağı tahminini dile getirdi.

'İSTANBUL BİR NUMARALI ADAY'

Londra’nın toplamda 20 milyar sterlinlik gelir ve 83 bin kişilik istihdam kaybına uğrayabileceğini kaydeden Djankov, şunları söyledi:

''Londra’daki finans faaliyetlerinin yaklaşık üçte birinin hem Avrupa ve hem Avrupa dışı şehirlere kayacağını tahmin ediyorum. Daha küresel ölçekli operasyonlar New York’a gidecek. Asya’yla faaliyetlerin bir bölümü Singapur’a kayacak. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’yla yapılan işlemler için İstanbul’un mevcut finansal altyapısıyla bir numaralı aday olduğunu düşünüyorum.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...