HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

‘Altın Boynuz’ ayağa kalkıyor

Düzenleyen: /
‘Altın Boynuz’ ayağa kalkıyor
Mövenpick Golden Horn, Haber

Ekonomi Haberleri

İki yıl önce Haliç’te açılan 5 yıldızlı Mövenpick Golden Horn’un Genel Müdürü Arslan, Haliç bölgesini “Türkiye” denince akla gelen ilk merkezlerden biri hâline getireceklerini söyledi...

Bünyamin Çelik İSTANBUL

Dünyanın ‘Golden Horn’ diye tanıdığı, Türkçe’ye ‘Altın Boynuz’ diye geçen, dünyada ünlü şair Pierre Loti’nin dizeleri ve yazılarıyla tanınan Haliç, turizmin yeni gözde merkezi olacak. Haliç bölgesinin turizm geleceğine inanarak 2 yıl önce Mövenpick markasını bölgeye taşıyan Akgel Gayrimenkul, Haliç’e dair planlarını açıkladı. Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan, Akgel Gayrimenkul’ün gelecekte sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli destinasyonlardan biri olacağına inanarak, iki yıl önce Mövenpick’i Haliç’e taşıdığına dikkat çekti. Bu noktada dünya çapında isim yapmış Mövenpick Hotels & Resorts markasının Türkiye’deki dördüncü oteli için Haliç bölgesinin seçildiğini vurgulayan Arslan, 40 milyon dolarlık yatırımla Haliç’in en iddialı otellerinden birine hayat vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
DOLULUK HIZLA ARTIYOR
Turizm sektörünün yaşadığı dönemlerde bile Mövenpick  Hotel İstanbul Golden Horn’un doluluk oranlarının 2016 yılına göre hızla yükseldiğine dikkat çeken Arslan, bu yükselişi, Haliç’i tercihte verdikleri doğru kararın ispatı olarak değerlendirdi. Otelin misafirleri arasında Avrupa ve Orta Doğulu turistlerin önemli yer tuttuğunu söyleyen Arslan, “Haliç’in dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına dair inancımız ve hedefimiz doğrultusunda, turist profilindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede İstanbul için bile yeni sayılabilecek turist profili olan Güney Amerika’yı bölgeye ve otelimize kazandırdık. THY’nin direkt uçuş imkânı sağladığı Arjantin ve Brezilya, turist profilimiz içerisinde önemli bir yer tutuyor. Otelimizi kongre turizmi için gelenler de tercih ediyor. Haliç’te ayrıca kano ve yelkenli gezileriyle bisiklet ve yürüyüş turları da büyük ilgi görüyor” dedi.
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...