Sıcaksu dünyaya açılıyor

Düzenleyen:
Sıcaksu dünyaya açılıyor

Ekonomi Haberleri

Bursa’nın Tabakhaneler Bölgesini termal turizm merkezine dönüştürecek proje 20 Haziran’da satışa çıkıyor. Proje önce yatırımcı, ardından bol turist çekecek...

Türkiye’nin termal kaynakta en önemli ili olan Bursa, şifalı sularını yatırımcıya açıyor. Kentin Sıcaksu-Tabakhanelher Bölgesi’ni termal turizm merkezi haline getirecek projede sona gelindi. Kamulaştırma süreci tamamlanan 22 dönümlük alan, 20 Haziran’da yapılacak ihaleyle satışa sunulacak. 90 dereceye ulaşan şifalı suları bulunan Bursa’ya yapılacak yatırımla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi 13 yıldır Bursa’nın gündeminde. Bölgenin yüzde 75’ini Büyükşehir olarak aldık. İlk etap ihalesi 20 Haziran’da. Bölgede dönüşümü hemen başlatacağız. Bölgeyi 10 yıl önce boşaltmıştık. 10 yıldır çalışmalar devam ediyor. Düne kadar deri temizliğinde kullanılan 90 derece sıcaklıktaki termal sular, sağlık turizminde kullanılacak, turistik tesislerle cazibe merkezi haline gelecek” dedi.
Çalışmaların tek elhden yürütülmesi için tüm hissedarlardan yetki istediklerini, büyük çoğunluğun yetki verdiğini, kamulaşmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Altepe, “İhale herkese açık. Tüm yatırımcıları bekliyoruz. Bu ihale ile dönüşümde ilk etap başlamış oluyor. Bursa’nın kalbinde, bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacak. Metro ve teleferik ile Uludağ’a, tarihî bölgelere, kongre merkezine ulaşmak mümkün olacak. Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacak” dedi.

Projede neler olacak

Bursa’yı Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi haline getirecek projede, termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleri yer alacak. Sıcaksu Bölgesi ile ilk adımın atılacağı “Termal Turizm Şehir Projesi” 4 etaptan oluşuyor. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, İpekiş Termal Kür Merkezi, Yeni Kaplıca ve Çevresi, Merinos Stadyumu ve Çevresi Etapları tamamlandığında Kültürpark, Merinos Kongre Merkezi ve Kent Meydanıyla da bütünleşecek olan proje, Kamu-Özel işbirliği ile hızla tamamlanarak, Bursa’nın; dünya sağlık turizminden önemli bir pay almasını sağlayacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...