Yazlıklar yeniden gözde

Düzenleyen:
Yazlıklar yeniden gözde

Ekonomi Haberleri

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Ege ve Akdeniz sahillerinde Çeşme, Marmaris ve Bodrum’un, İstanbul’da ise Şile ve Silivri’nin büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Yaz sezonunun başlamasıyla beraber yazlıklara talep arttı. Ege ve Akdeniz sahillerinde Çeşme ve Marmaris, İstanbul’da ise Şile ve Silivri yatırımcıların gözdesi odu. Çeşme’de daha çok Reisdere, Alaçatı ve Mordoğan Bozköy bölgesinin tercih edildiğini belirten TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun “Marmaris bölgesinde ise Göcek, Longöz, Yediadalar, Küfre, Karacasöğüt ve Kandilli koyları imara açılıyor. Şu anda bölgede 15 yıl ve üzeri binalarda metrekare satış fiyatı 3.000 TL - 3.500 TL bandındayken sıfır binalarda bu seviye 4.500 TL civarında seyrediyor. Bodrum’da ise ikinci el bir villanın değeri metrekare bazında 7.000 TL - 9.750 TL aralığında değişiyor” dedi. Kuşadası’nda ise Davutlar ve Güzelçamlı’nın en çok rağbet gören bölgeler olduğuna dikkat çeken Erilkun, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Silivri’nin, Anadolu Yakası’nda Şile’nin ilk tercih nedeni olduğunu söyledi.

Bu bölgelerde alımların daha çok yatırım amaçlı gerçekleştiğini dile getiren Erilkun, “Kanal İstanbul’un Hadımköy yolundaki kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle gözlerin yeniden çevrildiği Silivri inanılmaz bir değer artışı yaşıyor. Fenerbahçe Üniversitesi’nin bölgeye konuşlanacak olması da değer artışının başka bir nedeni. Silivri’de 2016 Ocak ayında 1.750 TL olan metrekare satış fiyatları bugün ikinci ellerde 1.900 TL seviyelerinde seyrediyor. Öte yandan Şile, Üçüncü Köprü güzergâhında olması ve büyük bakir alanlara sahip olmasından ötürü kazandığı değeri yaz sezonu dolayısıyla bir kat daha değerliyor. Bölgede en yoğun talep gören Çavuş ve Kumbaba mevkilerinde 2016 yılında 3.100 TL olan satılık metrekare fiyatları 3.350 TL civarında seyrediyor” dedi.

 

SON DAKİKACILAR TATİL İÇİN DAHA ÇOK ÖDÜYOR

Bayram tatiliyle birlikte yaz dönemine iyi bir başlangıç yapan turizm sektörü, son dakika kampanyalarına gösterilen yoğun ilgiyle daha da hız kazandı. Antalya’nın bazı bölgelerinde yüzde 100’e varan doluluk oranlarına ulaşılırken, tatilciler rotalarını Side, Kemer, Alanya ve Ege sahillerine çevirdi. Yurt içinde gecelik kişi başı 52 TL’den başlayan fiyatlarla tatil satın almanın mümkün olduğunu belirten Tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, son dakikacıların ise gecelik kişi başı 220 TL ila 300 TL ödemek zorunda kaldığını söyledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...