Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Evlerin yüzde 80’i internete bağlandı

Evlerin yüzde 80’i internete bağlandı
Başlık ResmiEvlerin yüzde 80’i internete baglandi

Türkiye’de internet kullanımı büyük bir hızla artıyor. Mobil internetteki artış hızı tahminlerin çok üzerinde olsa da, evlerde internete bağlı olma oranı da hızlı arttı.

Kaydet
|

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 16-74 yaş grubunda bilgisayar kullanımı yüzde 54,9’dan yüzde 56,6’ya yükselirken, aynı yaş grubunda kullanımı yüzde 61,2’den yüzde 66,8’e yükseldi. Erkeklerde bilgisayar kullanım oranı yüzde 65,7, kadınlarda yüzde 47,7 olarak gerçekleşti. İnternet kullanımı ise mobilin de etkisiyle çok daha hızlı yükseldi. Bugün itibarıyla erkeklerin yüzde 75,17’si, kadınların yüzde 58,7’si internet kullanıyor. Rakamlar, Türkiye’deki her 10 haneden 8’inin internet erişimine sahip bulunduğunu da gösterdi.

Evlerinde internet bulunanlar, e-ticaret rakamlarını da artırdı. Nisan ayı itibarıyla kişisel kullanım amacıyla internetten ürün alanların oranı yüzde 24,9 oldu. İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin Nisan 2016-Mart 2017 döneminde yüzde 62,3’ü giyim ve spor malzemesi, yüzde 25,3’ü ev eşyası (Mobilya, oyuncak, beyaz eşya, gibi tüketici elektroniği hariç) satın aldı. Seyahat, araç kiralama, gıda maddesi ve elektronik araçlar aldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet yerel Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.