Katarlı pilota HAVELSAN simülatörü

Düzenleyen:
Katarlı pilota HAVELSAN simülatörü

Ekonomi Haberleri

HAVELSAN’ın, Katar Hava Kuvvetleri için geliştirdiği “AW139 Helikopter Simülatörü Entegre Eğitim Merkezi Projesi” saha kabul testlerinden başarıyla geçti.

Pilot koltuğuna oturulduğu andan itibaren gerçek bir uçuş deneyimi yaşatan tam görev simülatöründe, havada karşılaşılabilecek hemen her türlü durum ve operasyon seçeneği test edilebiliyor. Farklı hava şartları oluşturularak pilot kabiliyetlerinin testinin gerçekleştirilebildiği simülatörle, Katar semalarında kar yağışı altında bile helikopter kullanımı deneyimi yaşatılıyor. Simülatörde, Katar’ın yaklaşık 11 bin kilometrekarelik sınırının yüksek çözünürlüklü; 100 bin kilometrekarelik Körfez bölgesinin de orta çözünürlüklü uydu görüntüleri kullanılıyor. Yaklaşık 40 milyon dolara mal olan merkezde, yılda bin pilota eğitim verilmesi planlanıyor. Projenin en büyük parçasını oluşturan 47 ton ağırlığındaki tam görev simülatörü, 7 tırla taşınmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...