Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TürkAkım’da gurur günü

Düzenleyen:
TürkAkım’da gurur günü

EKONOMİ Haberleri

Enerji koridoru olma yolunda önemli projeleri büyük ortak olarak hayata geçiren Türkiye, tarihî bir güne daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Rus gazını Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa’ya taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin, denizden geçen kısmı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, projenin bu safhasının tamamlanması dolayısıyla tören düzenlenecek. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de, 19 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek törene katılacağını açıkladı. TürkAkım projesi; her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşuyor. İlk hat, tamamlanan kısım olarak biliniyor. Bu hat, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy’e ulaşmış durumda... Projede ikinci hattın ise, Yunanistan üzerinden İtalya’ya veya Bulgaristan üzerinden Sırbistan’a ulaştırılması değerlendiriliyor. Kıyıköy’e ilk gazın önümüzdeki sene verilmesi, ikinci hattın kara bölümünün inşasına da 2019’da başlanması planlanıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...