Bakan Albayrak: Faizler daha da düşecek

Bakan Albayrak: Faizler daha da düşecek

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, faiz oranlarında son dönemde yaşanan düşüşlere değinerek “Kredi faizleri yüzde 45’ler, 50’lerin konuşulduğu bir ortamda, bugün yüzde 25’lerin altına inmeye başladı. Bu trend aralık ayında daha da hızlanacak inşallah” dedi.

Bakan Albayrak, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen, 22. Uluslararası İş Forumuna katıldı. Burada konuşan Albayrak, piyasada belirsizliğin kalkmasıyla enflasyonun da gerileyeceğini, son ÖTV ve KDV düzenlemelerinin etkisi ile çok pozitif bir kasım ayı tablosuna doğru ilerlediklerini söyledi. Mobilya, otomotiv ve beyaz eşya sektöründen aldıkları haberin kendilerini sevindirdiğini belirten Albayrak; sanayiciler ve üreticiler açısından bu gelişmelerin, finansmana erişimde ve üretim maliyetlerinde ciddi düzeltmeleri de beraberinde getireceğine inandıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...