Konut satışları yüzleri güldürdü

Düzenleyen:
Konut satışları yüzleri güldürdü

EMLAK Haberleri

Türkiye genelinde 2016 yılı içerisinde yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzluklara rağmen konuta talep devam ediyor. Geçen yılın kasım ayına göre yüzde 25,1 artış gösteren konut satışları, aralık ayında da bu hızla devam ederse tarihî bir rekor kırılacak.

Necmi ÇİÇEKÇİ

Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından, ülkenin rekabet gücünü ve büyüme potansiyelini iyileştirmek, ekonomideki ivme kaybını telafi etmek için Emlak Konut GYO, GYODER ve özel sektör kampanyaları mevyelerini vermeye devam ediyor. Kasım ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 1,8, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 25,1 oranında artış gösterdi.  
Buna göre kasım ayında 132 bin 655 kişi ev sahibi olurken, ilk 11 ayda ise 1 milyon 198 bin 740 konut satıldı. Sektör temsilcilerine göre aralık ayında da satışlar sürecek ve 90 bin 580’den fazla ev satılırsa yeni bir rekora imza atılacak. 

Sektörün önde gelen isimleri Emlak Konut GYO’nun 120 ay 0,70 vadeli satış kampanyasını yıl sonuna kadar projelerine uyarlaması markalı konut projelerinden alımı arttırdı. Ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanması için atılan bu adımın etkisiyle, satış rakamlarının yıl sonunda en az 1 milyon 300 bini bulması ve yeni bir tarihî rekor kırması bekleniyor.

Her türlü engellemelere rağmen 2016 yılında konut satış rekorunu sevinçle karşılayan sektör temsilcileri 2017’de yeni yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, “İhlas Yapı olarak bizler bu güven doğrultusunda 2017 yılında yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek sektördeki faaliyetlerimizi artıracağız. Yatırımcılarımıza bugün olduğu gibi yarın da güven inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise “2017 yılının ilk altı ayı ülke ekonomimizin istikrarlı çizgisini yakalayacağı ve devamında çok daha hareketli bir yıl olacaktır. 2023 hedeflerimize yaklaşırken, inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizlere de büyük görev düşüyor. Bizler bu bilinçle yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...