HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Konutta 8 aylık satış, yeni rekorun habercisi

Düzenleyen: /
Konutta 8 aylık satış, yeni rekorun habercisi
Emlak, İnşaat, Haber

EMLAK Haberleri

Yılın ilk 8 ayında satılan konut sayısı 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 7,68’lik artışla 890 bin 430’a ulaşarak yıl sonu için yeni bir rekorun haberini verdi.

Yılın ilk 8 ayında satılan konut sayısı 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 7,68’lik artışla 890 bin 430’a ulaştı. Satışları memnuniyetle karşılayan sektör temsilcileri, yıl sonunda yeni rekorun kırılacağını belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-ağustos döneminde 890 bin 430 konut el değiştirdi. İlk 8 aylık satış rakamları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,68 arttı. Ağustosta satılan konut sayısı ise 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 4,75 artışla 120 bin 198 olarak gerçekleşti.

IRAKLILAR BAŞI ÇEKTİ

Yabancılara yapılan konut satışı da yine önemli ölçüde arttı. Satışlar, 8 ayda geçen yıla oranla yüzde 8,97 artarken, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,38 artış kaydetti. Ağustosta bin 684, 8 aylık dönemde ise toplam 13 bin 5 konut yabancılara satıldı. Geçen ay Irak vatandaşları Türkiye’den 317 konut satın aldı. Bunu 198 konutla Suudi Arabistan, 135 konutla Kuveyt, 95 konutla Rusya, 81 konutla Afganistan takip etti. Sektör temsilcileri, satışların gelecek aylarda daha da artacağını ve bu ay gerçekleşen satış rakamlarının yeni rekorların habercisi olduğunu belirtti.

ASIL TOPARLANMA 3 AY İÇİNDE BAŞLAR

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, oranlarda zaman zaman dalgalanma yaşansa da bu artışın gelecek dönemde de devam edeceğini dile getirdi. Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram da “Konut sektöründe asıl hareketlenmeyi ekim-kasım-aralık aylarında görmeye başlayacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

2018’E HIZLI BİR GİRİŞ YAPACAĞIZ

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca sektörde yıl başından beri süre gelen satış rakamlarının sektörün güvenilir bir liman olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekti. Atmaca “Sektör olarak 2018’e şimdiden hızlı bir giriş yapacağımızı söyleyebiliriz” dedi.

 

AYLIK 150 BİNİ AŞARIZ 

Konut satış rakamlarını değerlendiren İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu yılın ilk 8 ayında ve ağustosta yaşanan artışta harç ve vergi gibi sektöre tanınan muafiyetlerin etkisi olduğunu söyledi. “İlk 8 ayda ulaşılan 890 bin 430 rakamı bu yılın da yeni bir rekorla kapatılacağının bariz işareti olarak görülmeli” diyen Durbakayım, 120 bin civarında olan aylık satış ortalamasının yıl sonuna doğru 150 binin üzerine çıkacağını kaydetti.

DEVLET DESTEĞİ ÖNEMLİ 

Ağustos rakamlarının sektördeki canlılığın sürdüğünü gösterdiğini belirten Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da “ Bu artış trendinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini, 2017’nin sektör açısından başarıyla tamamlanacağını söyleyebiliriz” dedi. Özyurt, konutun güvenli bir yatırım aracı olmasının yanında, devletin sektöre verdiği desteğin de bu sonuçların ortayla çıkmasındaki büyük etki ettiğini 
söyledi. 

EN KAZANÇLI YATIRIM ARACI

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar da yılın tamamının sektör ve yatırımcı için parlak bir yıl olarak tamamlanacağını kaydederek, gayrimenkulün, Türkiye’de hâlâ en önemli ve en kazançlı yatırım aracı olarak tahtını koruduğunu söyledi. Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ise mevcut istikrarın devamıyla sektörün ekonomiye olan katkısının hız kesmeyeceğini ifade etti. 

GÜCÜMÜZÜ DÜNYA GÖRDÜ

Sektörün artan yatırımlarıyla birlikte, uluslararası arenada yapılan etkinlik ve fuarların da katkısıyla Türkiye’nin gayrimenkul ve inşaattaki üstün gücünü tüm dünyaya kanıtlamaya başladığını aktaran Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir “Bunun neticesini de açıklanan rakamlarda gayet net bir şekilde okuyabiliyoruz. Sektörümüz, her dönemde üreten ve istihdam sağlayan rolüyle de ekonomideki rolünü artırıyor” şeklinde konuştu. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık da sektörün yılbaşından bu yana sürekli büyüdüğünü dile getirdi. 

EKONOMİYE GÜVENİN YANSIMASI 

TÜİK verilerinin sektör için iyimser bir tablo ortaya koyduğunu vurgulayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yabancıya satış konusunun bir iyileştirme alanı olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Özellikle iç piyasada konut alıcısının ekonomik ve siyasi konjonktüre ve sektöre güvendiğini dile getiren Kabadayı “Yine kazanmaya devam edeceğini biliyor ve bu güvenin satışlara olumlu yansımasını görüyoruz. Önümüzdeki aylarda da yeni kampanyaların devreye girmesiyle aylık bazda benzer artışlarla bu yılı rekorla kapatacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...