Aile hekimlerine yönelik düzenlemeye tepki

/ Kaynak: AA
Aile hekimlerine yönelik düzenlemeye tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile hekimleri, aile sağlığı merkezi çalışanlarının hastane acil servislerinde nöbet tutmasına yönelik düzenleme nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği'nin (İSTAHED) çağrısıyla Cevizlibağ'da toplanan aile hekimleri, Mevlana Caddesi üzerinden İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bulunduğu Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Meydanı'na kadar yürüdü. İstanbul Tabip Odası üyelerinin de destek verdiği gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak, pankart açtı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu adına açıklama yapan Sibel Gören, dernekler olarak, aile hekimliği uygulamasının başlangıcından itibaren sahada karşılaşılan sorunları ortaya koyduklarını ve cevaplarını sunduklarını aktardı. Ancak artık aile hekimliği uygulamasının, mevzuat karışıklıkları ve verilen hatalı kararlardan dolayı çıkmaza girdiğini ileri süren Gören, "Yasamızda olmayan nöbet kavramları ile yüz yüzeyiz. Önce belediyenin ve adli tıp kurumlarının görev tanımlamasında olan nöbetlerle karşı karşıyayken, şimdi Kamu Hastaneleri Birliği'nin ihtiyacına binaen hastane nöbetleri tutturulmak istenmektedir. Bizlerden aile sağlığı merkezlerindeki mesaimizi tamamladıktan sonra gece başka bir kurumda, hastanelerde nöbet tutmamız ve sabah 8'de aynı güler yüzle kendi hastalarımıza bakmaya devam etmemiz isteniyor ki, bu mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Ödeme yönetmeliğindeki son düzenlemeyle kendilerine daha az parayla daha fazla iş yaptırılmak istendiğini iddia eden Gören, "Aile hekimliğinin üstünden elinizi çekin. Sürekli görev tanımımızda olmayan angaryalar yüklemekten vazgeçin" dedi.
Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...