Zonguldak'ta duba kıyıya vurdu

/ Kaynak: İHA
Zonguldak'ta duba kıyıya vurdu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarından şiddetli fırtına ve dalgaların kıyıya sürüklediği doğalgaz boru döşeme dubasında bir kişi mahsur kaldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında, şiddetli fırtına ve dalgaların kıyıya sürüklediği 'Çeltikoğlu 16' isimli doğalgaz boru döşeme dubası ve içerisindeki personel kurtarıldı. Kdz.Ereğli'de, gece saat 03.00 sıralarında şiddetli fırtına başladı. Dalgaların kıyıya sürüklediği Çeltikoğlu 16 adlı doğalgaz boru döşeme dubası, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) ait römorkörlerle kurtarıldı.Doğalgaz boru döşeme dubası römorkörlerle çekilerek Kdz.Ereğli Belediyesi'ne ait limana demirlendi. Çeltikoğlu 16'nın acenteliğini yapan Suda Denizcilik Firması sahibi Oğuz Ünlüer, dubanın römorkörle birlikte Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı askeri limana çekildiğini ve burada bekletileceğini söyledi. Ünlüer, dubanın içerisindeki Kerim Kuğu adlı personelin sağlık durumunun iyi olduğunu, herhangi bir problem yaşanmadığını ifade etti.Romanya'da 11 gün kaldıktan sonra Bulgaristan'ın Varna kentinden Samsun Limanı'na gitmek için yola çıkan Çeltikoğlu 16 isimli doğalgaz boru döşeme dubası gümrük ve bakım işlemleri için 15 Ocak 2014 tarihinde Kdz.Ereğli'ye getirildi. 450 ton ağırlığında, 35 metre yükseklikte ve 40 metre uzunluğundaki doğalgaz boru döşeme dubası, Samsun Varna Limanı'na gitmek için hazırlık yapıyordu.
ZONGULDAK'TA DUBA KIYIYA VURDU
Romanya'da 11 gün kaldıktan sonra Bulgaristan'ın Varna Kenti'nden Samsun limanına gitmek için yola çıkan doğalgaz boru döşeme dubası gümrük ve bakım işlemleri için 15 Ocak 2014 tarihinde Kdz. Ereğli'ye getirilmişti. 450 ton ağırlığında, 35 metre yükseklikte ve 40 metre uzunluğunda ki duba Samsun Varna Limanı'na gitmek için hazırlık yapıyordu. Bu gece geç saatlerde kıyıya sürüklenmeye başlayan duba Kdz. Ereğli sahilindeki kayalıklara vurdu. Doğalgaz boru döşeme dubasında bir kişi ise mahsur kaldı. İsmi henüz öğrenilemeyen dubada ki personeli kurtarmak için sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattılar. Yetkililer havanın aydınlanması ile birlikte dubayı ve içerisindeki personeli kurtarmak için çalışmaları başlatacaklarını ifade ettiler.Ereğli ilçesinde 8 Aralık 2013 tarihinde de Romanya'dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) demir hurda getiren Tanzanya bandıralı 'Croatia Zanzibar' isimli kuru yük gemisi fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuş ve 9 gün süren çalışmaların ardından kurtarılabilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...