Su için bütün tedbirler alındı

/ Kaynak: İHA
Su için bütün tedbirler alındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bakan Eroğlu, İstanbul'un 1,5 milyar metreküp su biriktirme kapasitesi olduğunu belirterek, "İstanbul'un su sıkıntısı yok" dedi.

İstanbul'da yaz aylarında alarm veren barajlar, sonbahar yağmurlarıyla birlikte dolmaya başladı. Yaz aylarında yüzde 20'nin altına düşen su seviyesi, özellikle son bir haftadır etkili olan yağışlarla birlikte yüzde 30'ün üstüne çıktı. Bir hafta önce yüzde 21.17 olan barajların doluluk oranı, dün itibariyle yüzde 30.42 olarak ölçüldü. Barajların nbsp;doluluk oranları ise şöyle: "Istrancalar yüzde 100, Ömerli yüzde 19, Papuçdere yüzde 54 Sazlıdere yüzde 11, Büyükçekmece yüzde 9, Alibey yüzde 38, Terkos yüzde 73, Elmalı yüzde 44, Darlık yüzde 8 ve Kazandere yüzde 71." Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un biriktirme havzasının fazla olması nedeniyle su sıkıntısı yaşanmayacağını kaydetti. Eroğlu, "İstanbul'da su yeterli miktarda. Eskisinden daha da iyiyiz. İstanbul'da toplam 1.5 milyar metreküp su biriktirme havzası var" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...