Korkutan açıklama! İşçilere ulaşmak 6 ay sürebilir

Korkutan açıklama! İşçilere ulaşmak 6 ay sürebilir

GÜNDEM Haberleri

Su, tahkimata büyük zarar verdi. Uzmanlara göre madencilere ulaşmak belki 6 ayı bile bulabilir.

Ermenek'te kömür ocağında mahsur kalan 18 işçi için çalışmalar hummalı bir biçimde devam ediyor. Galeride biriken suyun tahliyesi sürerken şimdi de balçık ve çöken galerilerden dolayı ilerleme istenen hıza ulaşamıyor. Uzmanlar ise iyimser tahminler yapmıyor. Çanakkale Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Karaca, mahsur kalan işçilere ulaşmanın 6 bile ay sürebileceğini söyledi. Madene yer altı suyu dolmuş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Karaca, "Buradaki en önemli sorun kanaatimce balçık. Su üst taraftan boşaltılsa dahi balçık orada kalacaktır. Su, tahkimata büyük zarar vermiş durumda" diye konuştu. nbsp;
Bölgedeki çalışmaları koordine eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ise su seviyesinin hâlâ işçilerin üzerinde olduğunu söyledi. nbsp;
MAAŞLARI YATIRILDI...
Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tünelden ocağın sonuna kadar inerek çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Elvan "Su kütlesinde yarı yarıya ilerleme sağlandı. Böyle gittiği takdirde daha hızlı şekilde ilerleyeceğiz. Galerinin tavanı, yalancı tavan diyorlar, bu çökmüş. Çökmeden dolayı galerinin 4'te 3'lük bölümü kapanmış" dedi. Bu arada Has Şeker Madencilik'in üç aydır maaşlarını ödemediği işçilere birikmiş paralarını yatırdığı belirtildi.
HEMŞEHRİLERİNE DESTEK
Kendisi de bir Maden Mühendisi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, maden ocağı önünde umutla bir haber bekleyen hemşehrilerini teskin etmeye çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...