Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan şimdi de Özbek açılımı

Erdoğan'dan şimdi de Özbek açılımı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Özbekistan arasındaki buzların erimesi için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Erdoğan'ın önümüzdeki sene Taşkent'i ziyaret etmesi planlanıyor. Ankara ile Taşkent arasındaki gerilim 21 yıl öncesine dayanıyor. Özbek muhalif liderlerden Muhammed Salih, 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın davetiyle Türkiye'ye gelmiş ve bir süre kaldıktan sonra Taşkent'in baskısıyla ayrılmıştı. 16 Şubat 1999'da İslam Kerimov'a yönelik Taşkent'te düzenlenen bombalı suikasta Türkiye vatandaşının da katıldığı suçlaması da ilişkilerdeki kırılma noktası olmuştu. 2005'te Andican'daki protesto gösterisinde yüzlerce kişinin ölmesinin BM'de nbsp;ele alındığı oturumda Türkiye'nin Özbekistan aleyhine oy kullanması, Taşkent'i çok kızdırmıştı. nbsp;
Buket Güven Ankara



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...