Erdoğan: Ölümüzü seviyorlar

Erdoğan: Ölümüzü seviyorlar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: "Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, kavgalarını seviyorlar, inanın bizi sevmiyorlar, bizim ölümüzü seviyorlar."

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) Daimi Başkanı olarak, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam coğrafyasının problemlerini kendilerinin çözmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer birlik olunursa, neredeyse bir asırdır devam eden Filistin'in yalnızlığı ayıbına derhal son verilebilir" diye konuştu. Sorunları dışarıdan birilerinin gelip çözmeyeceğini belirten Erdoğan, "Açık açık söylüyorum, dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü seviyorlar, altınlarını seviyorlar, elmaslarını seviyorlar, ucuz iş gücünü seviyorlar, çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar, inanın bizi sevmiyorlar. Dışarıdan gelenler, yüzümüze dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Buna daha ne kadar seyirci kalacağız? Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız? Şii olmak, Suriye'de öldürülen çocukları, Suriye'de katledilen 300 bin masumu, yerinden edilen 7 milyon insanı seyretmeye bahane olabilir mi? Yine soruyorum, Sünni olmak, türbelere yapılan saldırıları, terör örgütlerini, seçilmiş yöneticilerin darbeyle görevden uzaklaştırılmasını meşrulaştırabilir mi?" dedi.
BM Genel Kurulu'nda söylediği "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerine atıf yapan Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür ama ne yazık ki şu anda dünya 5'e mahkûmdur. Şu anda bütünüyle bir İİT acaba bir etkinlik bu anlamda yapabildi mi? 197 ülke var, bunun içerisinde 57 ülke İİT'nin üyesi. Bir şey yapabildik mi? Hayır. Buralarda stratejilerimizi gözden geçirmemiz lazım, BM'nin reforme edilmesi lazım" dedi.
"İÇİMİZDEKİ KOMPLEKSLİLER TARAFINDAN HEDEF YAPILDIM"

Amerika kıtasının keşfi ile ilgili sözlerini tekrarlayan Erdoğan, "Bilimsel gerçeklere dayanan bu tezi sadece tekrar ettiğim için batı medyasında, maalesef içimizdeki yabancılaşmış kompleksliler tarafından hedef yapıldım. Bizim tarihî gerçekleri, medeniyet tarihini, bilim tarihini hatırlatmamızdan çok ama çok rahatsız oluyorlar" dedi.


İhsanoğlu katılmadı

Toplantıya İİT Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun katılmaması dikkat çekti. Köşk seçimlerinde muhalefetin Erdoğan'a karşı adayı olan İhsanoğlu geçen yılki İSEDAK toplantısına son kez katılmıştı. İİT Genel Sekreteri olarak 9 yıl, öncesinde de İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkez Başkanı olarak sayısız defa İSEDAK toplantılarında yer alan İhsanoğlu'nun bu yılki toplantıya neden katılmadığı öğrenilemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...