Tunceli'den Bahçeli geçti

Tunceli'den Bahçeli geçti

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri, Ankara'daki sözlerini tekrarladı; "1937-38'de Tunceli'de baş gösteren hadiseler, bir isyandır. Bu isyana karışanlar da teröristtir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum, cesaretin varsa gidersin" sözlerinden sonra dün ilk defa Tunceli'yi ziyaret etti. Önce Vali Osman Kaymak'la makamında görüşen Bahçeli, ardından Yunus Emre Camii'nde cuma namazı kıldı. MHP lideri, protesotlar sebebiyle cemevi ve esnaf ziyaretlerini iptal etti. Şehirde fırın ve eczaneler dışında esnaf, kepenk kapattı; taksi ve minibüsler de çalışmadı. Üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. İki polis helikopteri, sürekli uçuş yaptı. Valiliğin önünde konuşan Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Buraya nifak duvarlarını yıkmak, bin yıllık kardeşlik hissiyatını pekiştirmek için geldim. Tunç yürekli kardeşlerimle buluşmamızı çekemeyenler, sabote etmeye kalkıştı. Davutoğlu, şahsıma meydan okumuştu. İşte Tunceli'deyim, işte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. 1937 ve 38'de Tunceli'de baş gösteren hadiseler bir isyandır. Bu hadiselere karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Bunlardan özür dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela'dan addedilmesi zillet olduğu kadar da hakarettir. Eğer yanlışa suskun kalırsak, rahmetle andığımız Pir Sultan Abdal'a mahşerde ne diyeceğiz?.. Cenâb-ı Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne mutlu Türküm diyene." nbsp;
DAVUTOĞLU'NDAN CEVAP
nbsp;Bahçeli'nin ziyaretini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Keşke Tuncelilerle kucaklaşabilme, onlarla göz göze bakarak konuşabilme imkanı ve cesareti bulmuş olsaydı. Her şeye rağmen olumlu bir ziyaret ve siyaset adına kazançtır" dedi. nbsp;

KONUŞURKEN MÜDAHALE nbsp;

Devlet Bahçeli, valilik önünde açıklama yaparken birkaç kişi tepki gösterdi. Polis, erken devreye girerek gerginliği önledi. Bir grup provokatör de kentin en işlek caddesini barikatlarla trafiğe kapatarak güvenlik güçlerine saldırdı. Polis, TOMA'larla göstericilere müdahale ederek göstericileri dağıttı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...