Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asıl tehlike kolumuzda, zehirli ayakkabıdan da tehlikeli...

Asıl tehlike kolumuzda, zehirli ayakkabıdan da tehlikeli...

GÜNDEM Haberleri

Afrikalı göçmenlerin sokakta sattıkları Çin malı saatlerde kanser riski olduğu ileri sürüldü. Deriyle doğrudan temas, ayakkabıya göre daha tehlikeli...

Son günlerde tartışma konusu olan zehirli ayakkabılardan sonra gözler, kalitesiz ve sağlığa zararlı Çin mallarına çevrildi. Bu konuda İstanbul Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Sedat Güngörür'den çarpıcı açıklamalar geldi. Sokaklarda satılan ucuz ve kalitesiz saatlerin tehlike saçtığını vurgulayan Güngörür, şunları söyledi: "Zehirli ayakkabılar sadece gündemde olan bir ürün. Asıl tehlike hemen hemen her sokakta satılır hale gelen ve insan sağlığını son derece tehdit eden saatlerdir. Sokakta satılan saatlerden aldığımız numuneleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi'ne gönderdik. Bize gönderilen raporda, saatlerde kullanılan ve vücut ile temas eden malzemelerin 'EN 1811' standartlarına uygun olmadığı yer alıyordu."
Saatlerdeki bu kalitesiz metallerin sürekli kullanımdan dolayı cilt kanserine yol açabileceği uyarısında bulunan Güngörür, şöyle devam etti: "Ayakkabıyı çorap üzerine giyiyoruz. Oysa saatlerimiz doğrudan vücudumuza temas ediyor. Bu kalitesiz metaller terleme ve tuzlanmanın etkisiyle vücuda giriyor, yayılarak kansere sebep oluyor. Vatandaşlarımız insan sağlığını tehdit eden, kanserojen madde içeren ucuz ve taklit saatlerden kaçınsın. Bu saatlerin ithalatının önlenmesine yönelik de çalışmalar yapılsın. Çünkü, Türkiye'de her yıl ortalama 13-14 milyon kol saati ithal ediliyor. Dörtte üçü Çin'den ithal edilen saatlerden oluşuyor. Bu saatlerin tamiri de mümkün değil. Ömürleri çok kısa. Biz ülke olarak tek kullanımlık saatlere para verecek kadar zengin miyiz?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...