Zekeriya Öz, Erdoğan'ı kastetmedim dedi ama savcı inanmadı

Zekeriya Öz, Erdoğan'ı kastetmedim dedi ama savcı inanmadı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlar nedeniyle şikayette bulunduğu savcı Zekeriya Öz hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Savcı Öz, iddianamedeki yazılı savunmasında paylaşımlarda isim belirtmediğini, kimseyi hedef göstererek hakaret ve tehditte bulunmadığını savundu. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise, iddianamede kanaatini şöyle yazdı: "Şüpheli her ne kadar isim zikretmese de hedef belirlediği kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu aşikârdır. Söz konusu tweette 'Son asırda kimse diktatörlüğe özenmesin, sonu Saddam gibi, Kaddafi gibi olacaktır...' sözleri tehdit suçunun olduğunu göstermektedir."

DURUŞMAYA GİTMEDİ

Mazeret bildirerek duruşmaya katılmayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, mahkeme heyetine bir dilekçe sunarak savunmasını yazılı olarak yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...