14 Aralık'ta suçlama: Silahlı örgüt

14 Aralık'ta suçlama: Silahlı örgüt

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapı soruşturmasında savcı, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ile suçlanan Dumanlı ve Karaca ile 10 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti

Paralel yapıya yönelik, İstanbul merkezli 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişi, beş gün sonra hakim karşısına çıktı. Soruşturmayı yürüten savcı Fuzuli Aydoğdu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan ve aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı, Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de bulunduğu şüphelileri sorguladı. nbsp;
Dumanlı, savcıya verdiği 22 sayfalık ifadesinde Fethullah Gülen'i tanıdığını belirterek, Tahşiyecilerden bahsettiği konuşmasını hatırlamadığını ifade etti. Zaman gazetesindeki görevi süresince Gülen'den herhangi bir talimat almadığını savunan Ekrem Dumanlı, "20 yıllık gazeteciyim. İki yazı ve bir haber için bu kadar zahmet verilmesini üzüntü verici buldum. Hiçbir suç işlemedim. Hiçbir örgüte bağlı değilim" dedi. Sorguların tamamlanmasının ardından, "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "iftira" ile suçlanan Dumanlı, Karaca ve Ergüder de dahil 12 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcı Aydoğdu, 4 kişinin ise adli kontrol istemiyle serbest bırakılmasını talep etti. nbsp;Mahkemede ilk ifade veren ilk isim de Ekrem Dumanlı oldu. Hidayet Karaca, mahkemede sorgu hakimine ifade vermeyi reddederken, duruşma sürerken adliye önünde açıklama yapan avukatı Fikret Duran, müvekkilinin tutuklanacağını iddia etti. Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır da sorgulama aşamasında gizlilik kararı nedeniyle müvekkilleri hakkında maddi delillerin kendilerine gösterilmediğini söyledi. nbsp;Mahkeme, "adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmaları" talep edilen Halit Akbulut, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya'yı serbest bıraktı. Operasyon gecesi yurtdışına çıktığı belirtilen gazeteci Nuh Gönültaş'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.
14 Aralık'ta suçlama: Silahlı örgüt

Adliyede arbede!
Duruşmanın başında hakim, ifade alımı sırasında mahkeme salonuna her şüpheli için en fazla 3 avukatın alınmasına karar verdi. Salona cep telefonu ve iletişim araçlarıyla girilmesi de yasaklanırken, avukatlar karara tepki göstererek, mahkeme salonuna geçmek istedi. Binada güvenlik tedbiri alan polisle sözlü tartışma yaşayan avukatlar, barikatı aşarak salona ulaşmak isteyince kısa süreli arbede yaşandı.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...