Yargıtay fiziki çözüm peşinde

Yargıtay fiziki çözüm peşinde

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay'a seçilen yeni üyeler nedeniyle yüksek mahkeme de yer sorunu ortaya çıktı.

Yargıtay, 8 yeni dairenin kurulması ve 129 yeni üyenin daha seçilmesiyle artan 'fiziki' sorununu çözmek için düğmeye bastı. Seçilen yeni üyelere geçici olarak ceza ve hukuk dairelerinde bazı odalar tahsis edilmişti. Ayrıca, son yargı paketiyle yeni kurulan ceza dairelerinin de hala bir yeri yok. Hem yeni üyelerin gelmesiyle hem de yeni ceza dairelerin kurulmasıyla ciddi anlamda yer sıkıntısı yaşayan Yargıtay yönetimi, yaşanan fiziksel sorun için çözüm arayışına girdi. 2014 Aralık ayında yeni üyelere tahsis edilen odalar için Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın 'yeni üyelerimize şimdilik geçici odacıklar, barakalar tahsis edebildik' sözleri dikkat çekmişti.
nbsp;
Yeni üyeler ve kurulan yeni ceza daireleri için bina arayışında olan Yargıtay'a, söz konusu binanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın boşalttığı Kızılay'daki binanın tahsis edileceği söyleniyor. nbsp;
nbsp;
YENİ YARGITAY BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İncek'te Anayasa Mahkemesi'nin yanında bulunan arazinin tahsisi ile birlikte hazırlıklara başlayan kurum, bu bölgeye yeni bir bina inşa edecek. Anayasa Mahkemesi yanındaki PTT'ye ait arazinin tahsisi yapılmıştı. Alınan bilgiye göre, yeni bina inşası için ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtiliyor. 2017'de bitmesi öngörülen söz konusu inşaat tamamlandığında 6 farklı yerde hizmet veren yüksek mahkeme tek bir çatı altında toplanmış olacak.
nbsp;
YARGITAY NERELERDE HİZMET VERİYOR?
Kızılay'da Başbakanlık Merkez bina karşısındaki tarihi binada hizmet veren Yargıtay, şimdiye kadar artırılan üye ve daire sayıları nedeniyle 6 ayrı binaya bölündü. Mevcut ana bina, ana binaya tüp geçitle bağlı ek bina, Vekaletler Caddesindeki Yargıtay ek binası ve Kavaklıdere'de ki binası ile hizmet veren Yargıtay'a, 2010'da üye ve daire sayılarının artırılmasının ardından Kızılay'da ki Emekli Sandığı binası da tahsis edilmişti. 1'nci ve 3'ncü Ceza Daireleri dışındaki ceza daireleri bu ek binaya taşındı. Kavaklıdere'deki eski TRT binasında 6 Mart 2000'den bu yana hizmet veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balgat'a taşındı. Başsavcılıktan boşalan binaya da bazı dairelerin tetkik hakimleri geçti. Böylece 2011 yılında yüksek mahkeme, dördü Kızılay'da biri Kavaklıdere'de, biri Balgat'ta olmak üzere 6 ayrı binada hizmet vermeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...