Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'u lodos vurdu! Hangi seferler iptal oldu?

İstanbul'u lodos vurdu! Hangi seferler iptal oldu?

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da lodos nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamada tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

İstanbul'da lodos nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nden yapılan açıklama, tüm iç hat deniz otobüsü ile arabalı vapur seferleri iptal edildiği kaydedildi. Şehir Hatları'nın da bütün vapur seferleri iptal edildi. Şehir Hatları ise , Kadıköy - Kabataş , Üsküdar - Beşiktaş ve Adalar vapur seferlerinin yapılamadığını açıkladı. Öte yandan kuvvetli fırtına nedeniyle Bursa, İstanbul ve Çanakkale'de bazı deniz seferleri de iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsleri ve nbsp; İstanbul Deniz Otobüsleri seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri ise söyle belirtildi:
08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
08:55 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:00 Kartal / Yalova Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:00 Yenikapı - Yalova Deniz Otobüsü
11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
12:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
12:30 Yalova - Yenikapı Deniz Otobüsü
13:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
13:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
14:10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
14:30 Bursa-Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü
15:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
18:30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot
18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

Şehir Hatları ise , Kadıköy - Kabataş , Üsküdar - Beşiktaş ve Adalar vapur seferlerinin yapılamadığını açıkladı.

Lodos, 332 uçak seferini iptal ettirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kuvvetli lodos uyarısı üzerine, Türk Hava Yolları (THY), iç ve dış hatlarda bugün 104, yarın ise 124 uçak seferini iptal ettirdi. İstanbul'da etkili olan lodos, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı. THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yollarının uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denilerek iptal edilen uçuşları sefer sayıları ve saatleri açıklandı.

Öte yandan kuvvetli fırtına nedeniyle Bursa, İstanbul ve Çanakkale'de bazı deniz seferleri de iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsleri ve nbsp; İstanbul Deniz Otobüsleri seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, bugünkü 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07.15 Yalova-Yenikapı, 07.30 Yenikapı-Bursa, 07.30 Bursa-Yenikapı, 08.15 Yenikapı-Yalova feribot seferleri ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 08.40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 09.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) ile 10.45'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 12.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 13.45'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri şiddetli lodos nedeniyle programdan kaldırıldı.

Çanakkale'de fırtına
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran kuvvetli fırtınanın saatteki hızı bazı bölgelerde 60 kilometreye kadar ulaştı. Fırtına nedeniyle daha önce iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlere ek olarak Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de geçici olarak durduruldu. Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle boğaz hattındaki deniz ulaşımı güçlükle yapılabiliyor. Fırtına, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerini olumsuz etkiledi. Feribotların iskeleye yanaşma ve kalkma manevraları güçlükle yapılırken fırtına nedeniyle geçici olarak durdurulan Lapseki-Gelibolu hattından Çanakkale'ye gönderilen araçlar kentte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, ancak fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normal olarak yapılabileceğini, ayrıca, yaşanan yoğunluk nedeniyle Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bursa'da kuvettli lodos
Bursa'da, kuvvetli lodos nedeniyle yerinden sökülen sac bir çatı, tramvay hattında tellerin üzerine düştü. Kentte dün akşam başlayan ve giderek kuvvetlenen lodos, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Gece yer yer devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bazı tabela ve çatılar uçtu, vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Zaman zaman yollara devrilen cisimler nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde, hafif raylı sistemin (BursaRay) Osmangazi İstasyonu önünde yaklaşık 100 metre uzaklığında yerinden sökülerek gelen sacdan yapılmış çatı, tramvay hattını kapattı. Tellerin üzerine düşen çatı, kıvılcımlar saçmaya başladı. Olay yerine gelen polis, zabıta ve itfaiye ekipleri, tellerdeki enerjiyi keserek çevrede güvenlik önlemi aldı. Durakta kalan yolcuları, alternatif ulaşım araçlarına yönlendirildi. Çatının tellerin üzerinden alınması için çalışma başlatıldı.

Marmara Denizi' nde ulaşıma lodos engeli
Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi. Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 71 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. Gemi personeli de zaman zaman 6 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...