Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜMSİAD'da konuştu. Konuşmasında Paralel Yapı ve 7 Haziran Genel Seçimleri ile ilgil önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜMSİAD Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Paralel yapının hala MOSSAD ile işbirliğini göremiyorlarsa yazıklar olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları...

"17 -25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı ben bu kürsüde siz de belki bu salonda olamazdınız. Aramızdaki muhabbeti yıkamadıkları sürece asla başarılı olamayacaklar zafer kazanamayacaklar. Kimi zaman oldu haksız rekabetle yasaklarla cezalarla montajlarla ulusal ve uluslararası iftiralarla üzerimize geldiler. Ama Allaha Hamd-u Senalar olsun muhabbetimizi sarsamadılar. Onun için kardeşliğimiz çok değerlidir. Yine çok bilinen bir söz var. Dostunu yolda tanırsın. Dostunu alışverişte tanırsın. İşte biz bu kutlu mücadeleye her kesimden dostlarımız ve kardeş bildiklerimizle çıktık. Bu uzun ve ince yolda defalarca dostluğumuz test edildi. Kimin dostluk maskeleri altında kimin farklı niyetleri olduğunu bu süreçte tanıdık. Gidenlere uğurlar olsun. Kardeşlerim bize biz yeteriz. Bize Allah yeter. Bizim kardeşliğimiz Allah'ın izniyle Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırdı. Biz o hainlerin seviyelerine düşmedik. Dün Kırşehir'de gördük. Siyasi hayatım boyunca yaptığım en muhteşem mitingdi. Demek ki halkımız ve kardeşlerimiz tüm bu olanları görünce her şeyi farketti. Bizim kardeşliğimiz birbirimize karşı mesuliyetimizdir. Bırakın hainler hain olmanın gereğini yapsınlar. Bir takım çevrelerin maşası olmayı tercih ettiler. Biz birbirine kenetlenmiş tuğlalar gibi dimdik Yeni Türkiye mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Biz Milletimizi Seviyoruz. Bizi Milletimizden ayırmak mümkün değil. Biz Rabbimizden başkasını tanımıyoruz. Böyle çıktık yola. Onun için milli irade dedik onun için önce insan dedik öyle yola çıktık önce devlet demedik.

Kardeşlerim bu paralel yapını nasıl doğduğunu ve bugünlere nasıl geldiğinin üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. Yaşadığımız süreç çok tarihi bir süreçtir. Biz bunlara neden Haşhaşi dedik. Çünkü Haşhaşiler 11. yüzyılda ortaya çıktı ve bu şekilde paralel bir yapıyla Selçuklu devletine zarar verdiler. 10 asır sonra bir başka haşhaşi yapı ulusal güvenliğimizi tehdit etmeye başladı. Şunu tekrar ediyorum. Altını çizerek söylüyorum. Bu yapı sadece bana taarruz eden bir yapı değil. Bu paralel yapının aslında kime taarruz ettiğini idrak edemeyenler var. Bu yapı Türkiye'nin Ulusal güvenliğine zarar vermek istediğini bilmeliyiz.

Yalan Peygamber Efendimiz'in en nefret ettiği şeydir. Çok tehlikeli bir şey. Bunların bu ülkenin evladı olduğunu hala düşünen varsa garabet içindedir. Bu yapı bu milletin hassasiyetlerine zarar vermiştir. Sapkın bir yol çizdiler. Her yol bunlar için meşru. Amaç için her yol meşrudur. Bu yapı milletimizin yardımlaşma hasletini kendisi için kullanmıştır. Şimdi özgür basın diye feryad ediyorlar. Kitaplara suç delili unsuru koyanlar bunlardı. O zaman Tahşiye operasyonun altında kimler vardı. Bu insanlar 17 ay içeride yattılar. Bu insanlar yazardı. Neden onlara yalanla iftirayla saldırdınız. İftirayı şantajı yalanı her şeyi meşru gösterdiler. Bunlar milli değil yerli değil. Buna rağmen bunlarla hala yol arkadaşlığı yapanlar inanın çok yakında büyük mahçubiyet yaşadıklarını anlayacaklar. Biz yandık onlar yanmasın. Kim ki bunlara karşı tavır almazsa dinine ahlakına vicadına haksızlık etmiştir. Üst kademe çok bariz bir şekilde üst akıl olarak ifade ettiğim emperyal güçler bunları kullanıyor. Ama tabandakilerin bazı şeyleri sorguları kaçınılmaz bir hal almıştır. Samimi insanların hala o çatı altında olmalarını kimse savunamaz. Paralel yapının tabanındaki samimi insanlar üst kademedekilerin MOSSAD ile işbirliği içinde olamadığını görmüyorlarsa yazıklar olsun!

O savcı 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptığını anlatıyor. Pişkin bir şekilde bu savcı konuşuyor. Bu açıklamalar ihanetin apaçık itirafıdır. Ben yargının samimi dürüst mensuplarını asla bunlarla bir tutamam. Zarar gören sadece yargımız değil. Twitter'dan savcılar keyfince açıklamalar yaptılar. Dünyanın neresinde böyle bir şey var. Nasıl bir nbsp; savcısınız. nbsp; Bakın rafa kaldırılmış bazı dosyalar raftan indiriliyor. Her şeye rağmen bu paralel yapıyla iş tutanlara yazıklar olsun. Bizim çocuklara dağıttığımız boyama kitabını montaj yapıp sosyal medyaya servis etmişler. Ana muhalefet liderinin eline nbsp; de tutuşturmuşlar. Artık seçimler yaklaşıyor. Salla tutar demişler. Tabi o da bunlara uymuş. Dün de dedim. Kılavuzu karga olanın. Ya bu kaç oldu. Eline tutuşturulan sahte belgeleri kaçıncı defadır kürsüden sallıyor. Üniversite sınavlarıyla ilgili sahte emaili gösterdi rezil oldu. Ama kazandırdığı tazminatlar Kayserili'yi sucuğa doyurdu. Ben de çok tazminat kazandım. Bekliyorum biriktikten sonra güzel bir çalışma yapacağız. Fakir fukaraya dağıtacağız. Paralel Yapıya sadece ana muhalefet sahip çıkmıyor. TÜrkiye'nin en büyük STK'sı durumunda olan örgütün başkanı çıktı ben paralel devlet görmüyorum dedi. Aslında bal gibi görüyor ama bunu itiraf edemiyor. Kim bilir belki onun da bir montajı
vardır. Şantajı vardır. Bunlar sizinle karşı karşıya geldiğinde ellerini oğuştururlar sizi evlerine davet ederler ama nbsp; kalkıp bu ülkenin cumhurbaşkanına başbakanına hükümetine saygısızlık yaparsan karşılığını alırsın. Biz hep düzelmelerini bekledik. Bunlar şuna alışmışlar 24 saat içerisinde hükümet devirir hükümet kurarlardı. Ama işlerine geleni görürler gelmeyeni görmezler. Kesintisiz eğitim zulmünü görürler ama faizi görmezler. Kendi cebinden koyduğu parayla değil pompaya doldurur sonra oradan çekerler. Bu ülkede batık bankalar sendromunu yaşamadık mı? Faiziyle vs hesapladığınız 100 milyar doları aşan sendromu bu ülke yaşadı. Zorunlu tasarruf döneminde 13 buçuk katrilyon biz ödedik. Konut edindirme döneminde yine bu zulüm sebebiyle 3 buçuk katrilyon ödedik. Alan götürdü. Yüksek enflasyonu görmediler. Çünkü onlara zarar vermiyor. Faiz enflasyonu doğurur bunu böyle bilin. Eğer bu ülkede yatırım istiyorum faizlerin düşmesi gerekir. İstihdam istiyorsak yatırım olması lazım yatırım nasıl olacak düşük faiz olursa yatırımda olur.

İnşaat sektörü olmazsa bir ülke kalkınamaz. Artık bu ülkede kentsel dönüşümlerle modern Türkiye'yi inşaa edeceksek inşaat sektörünü görmezden gelemeyiz. Nüfusun daha fazla artması lazım. 77,8 hedefimiz ise 85 milyon. Gönlüm fazlasını arzu eder. Bir ülkenin gelişimi genç nüfusa bağlı. Artış oranımızın yüzde 2 nin üzerinde olması lazım. En az 3 olmazsa olmazımızdır. O konuşanlar 1'de 2'de kalsın ama bizim 3'ü 4'ü görmemiz lazım. Değerli kardeşlerim o genç dinamik nüfus emeğin sahibidir. Emek olmadan ekonomi olur. Öyleyse buradan demokrasi ve ekonomi noktasındaki at başı gidişi sürdürmemiz lazım. Darbeleri dahi görmezden geldiler. Kendi çarkları dönüyorsa Türkiye batmış umurlarında olmaz. İşte Paralel Yapı konusunda da bizi şaşırtmadılar. Neymiş muhatapları Cumhurbaşkanı değilmiş SEn kimsin Bu fakiri milleti muhatap görmüş. Sen beni muhtap görsen ne yazar görmesen ne yazar?

Bakın bunun için TÜMSİAD gibi MÜSİAD gibi vakıflar çok önemlidir. Siz bu ülkede sermayenin üzerindeki vesayeti kaldırıyorsunuz. Siz ekonomide nbsp; tekelleri sarstınız. Bu şekilde korkmadan ilerlemeyi sürdüreceğiz. Fotoğrafa bakın! Aynı karede ESED'i görürsünüz CHP'nin temsilcileri görürsünüz. İSRAİL'i sözüm ona gazetecilik örgütlerini o karede görürsünüz. Güya bizi hesaba çekiyorlar! Cezaevinde kaç tane gazeteci var diyorlar. Soruyoruz size bunları kimler söylüyor? Cevap veremiyorlar. Düşüncesinden yazısından içeri girmiyorlar. Çoğu DHKP-C mensubu. Ya polis öldürmekten ya banka soymaktan içeri girmişler. Bunların 3 tanesi bizim dönemden diğerleri önceki dönemden. Biraz dürüst olun! İftira at tutmazsa iz bırakır mantık bu! İnsanlara zulmettiler. 16-17 ay içeride yatırdılar. Peki 14 yaşında Yakup kardeşimiz içeri aldınız neden? Boşuna nefes tüketiyorlar. Biz 2023 hedeflerimize ulaşacağız! Vazgeçmeyeceğiz! 2023'e yaklaşırken yeni Anayasanın ne büyük bir ihtiyaç olduğunu görmek zorundayız. Yeni Türkiye için sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Haziran 7 Türkiye'nin kırılma noktasıdır. Bu seçimlerde 400'ü alan iktidar yeni Türkiye'nin temel taşlarını döşeyeceektir. İşte bunun için sizin gibi sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşüyor. Çünkü bizim yeni anayasa içinde en önemli başlıklardan biri Başkanlık sistemi. Yeni bir Türkiye için yeni bir Anayasa şart. Seçimler öncesinde bu konuya yoğunlaşalım. Yeni anayasayı yazalım. Başkanlık sistemini getirelim. Türkiye'yi şahlandıralım. Muhalefet istemiyor. Demek ki Başkanlık doğru bir sistem. 7 Haziran'ın nbsp; milat olması için çok çalışacağız."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...