İşte İstanbul'un çılgın tripleksi

İşte İstanbul'un çılgın tripleksi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'a ilişkin dev bir proje daha Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın öncülüğünde açıklandı.

Uzun zamandan beri gündeme getirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gündelerde Latin Amerika dönüşünde uçakta müjdesinin verildiği İstanbul Boğaz'ına 3.Tüp Geçit projesinin detayları belli oldu.

3 KATI İLE DÜNYADA BİR İLK
İstanbul'un trafiğini rahatlatacak proje Boğaz'ın altına 3 katlı şekilde inşa edilecek ve 3 katlı oluşu ile dünyada bir ilk teşkil edecek. Dev proje ile birlikte, boğazın altı Küçüksu'dan Gayrettepe'ye üç katlı dev bir tünelle geçilecek. 3 katın iki katında tekerlikli araçlar için geçiş güzergahları yer alacakken bir katında ise raylı sistemler yer alacak.

UZUNLUĞU 6.5 KM
Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak. Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 km olacak.

5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Proje bağlantıları ile birlikte toplamda 6.5 milyon insana hizmet verecek. 5 yıl içinde tamamlanması plananan projenin ihalesi ise 7 Haziran seçimleri öncesinde tamamlanacak.

100 YIL KONUŞULACAK PROJE

Mega projenin tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, projenin detayları ile ilgili bilgi verdi.
Mega projenin 100 yıl konuşulacağını belirten Bakan Elvan, bu proje ile dünyada bir ilkin de başarılacağını söyledi. Dünyada ilk defa 3 katlı tünel hazırladıklarını belirten Bakan Elvan, ''Proje için 10 aydır uğraşıyoruz. Bu proje Boğaz'ın altına yapılacak ve 3 katlı olacak. Proje ile İstanbul'da hayat tamamen değişecek.'' dedi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURMAYACAK
100 yıl sonra da toplu taşımanın bu omurga etrafında birleşeceğini ifade eden Elvan, ''İstanbul'un 3 havalimanı raylı sistem ile bağlanacak. Bu proje görüntü kirliliği oluşturmayacak ve İstanbul'un tarihi siluetini de bozmayacak.'' diye konuştu.

DEVLETİN KASASINDAN 5 KURUŞ DAHİ ÇIKMAYACAK
Projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını ve devletin kasasından beş kuruş dahi para çıkmayacağını aktaran Bakan Elvan, projenin hayata geçmesi ile birlikte İstanbul'da artık dakikalık randevular dahi verilebileceğini söyledi.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...