Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiftçiler ezanı online dinleyecek

Çiftçiler ezanı online dinleyecek

GÜNDEM Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımda devrim olarak nitelendirilen Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemindeki detaylar dikkat çekiyor.

Damla PEKER/ ANKARA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan çiftçilere ibadet kolaylığı geliyor.Tarlasından ayrılamadığı için ezanı duyamayan çiftçi, bakanlığın dağıttığı tablet sayesinde online dinleyebilecek. Dünya'da ilk defa Türkiye'de başlatılan, tarıma teknolojik bir devrim getiren Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi (TARSEY) üreticiden tüketiciye 77 milyon insana kolaylıklar sağlıyor.
BU İSTASYONLAR İSTEK PARÇA ÇALIYOR
Türkiye'de toplam 400 noktadan kameralarla canlı görüntü alabilen istasyonlarda yok yok. Böceklerin ayak hareketlerinden bitkiye verdiği zararı kaydediyor, yüz tanıma sistemiyle tarlaya yaklaşanın sahibi olup olmadığı biliniyor. Hava durumunu önceden gözlemleyerek çiftçiye uyarı veren istasyonlar, canlı müzik yayınıyla istek parça da çalabiliyor.
ÇİFTÇİ HER YERDEN EZANI DUYABİLECEK
Bu istasyonlar çiftçilere ibadet kolaylığı da sağlıyor. Yerleşimden uzak tarım alanlarında çalışan çiftçiler bakanlığın dağıttığı tablet sayesinde ezanı online dinleyebilecek. Tarlasından ayrılamadığı için ezanı duyamayan çiftçi, istasyonlar sayesinde ibadetlerini yerine getirebilecek. Bakanlık, program kapsamında Türkiye'de faal çalışan 400 istasyonun sayısını bin 200'e çıkarmayı planlıyor. nbsp; Her bir istasyon 90 dönüm araziyi kapsıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...