Erdoğan: Tarihimizi yok etmeye çalışıyorlar

Erdoğan: Tarihimizi yok etmeye çalışıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, kütüphaneleri yakıp yıkan Moğol ordularına benzettiği IŞİD'i, "Tarih, kültür ve medeniyet düşmanı" diye tanımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in İslam medeniyetinde ne varsa yok etmeye çalıştığını belirterek, "Medeniyetimiz tüm bu kültür katliamlarına rağmen varlığını sürdürmeyi başardı, inşallah başaracak" dedi. "Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma" klasik sanatlar sergisinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, IŞİD'i kütüphaneleri yakıp yıkan Moğol ordularına benzeterek, "Musul'da içinde 8 bin nadide eserin bulunduğu bir kütüphane böyle bir örgüt tarafından maalesef yakıldı. Daha önce Timbuktu'da benzer bir hadise yaşandı. Medeniyetimiz geçmişten beri yaşadığı tüm bu kültür katliamlarına, soykırım girişimlerine, aldığı yaralara rağmen varlığını sürdürmeyi başardı, inşallah başaracak" dedi. Gırnata'da 1 milyon kitabı yakan Avrupa'nın, rönesansını o kitapların külleri değil, birikimleri üzerinde inşa ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Suriye'de, Irak'ta ve medeniyet coğrafyamızın her köşesinde yakılsa da yıkılsa da mahzun bir şekilde tozlu raflarda kendi haline bırakılmış olsa da yine bu kitapların, bu birikimin üzerinde gelişimimizi, inkişafımızı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. nbsp;
Erdoğan, açılışı yapılan sergideki eserlerin bu inkişafın habercisi olarak değerlendirdiğini ifade ederek, bu eserlerin sadece sanat değerleriyle değil aynı zamanda temsil ettikleri medeniyet değerleriyle de gelecek için umut verdiğini, ilham kaynağı olmayı sürdürdüğünü kaydetti.
Bir fermanın sadece resmi bir belge, bir hattın sadece güzel yazı olmadığını dile getiren Erdoğan, bir hattın, el yazmasının orijinal bir eser anlamına da gelmeyeceğini anlattı. Bunların her birinin maziden atiye giden bir medeniyet serüveninin aynı zamanda ayak izleri ve kültür kubbesinin adeta tuğlaları olduğunu vurgulayan Erdoğan, Mehmet Çebi başta olmak üzere serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.
Erdoğan, Çamlıca'da inşa edilen caminin altında dev bir İslam eserleri müzesini kurulacağını belirterek, "Ona göre projelendirme yapıldı. İstanbul'daki bu açığı bu şekilde inşallah bu vesileyle kapatmış olacağız. Buraların özellikle bu eserlerle bir çekim alanı haline gelmesinin gereğine inanıyorum" diye konuştu.
Erdoğan: Tarihimizi yok etmeye çalışıyorlar

99 NADİDE ESER
nbsp;"Kelam'dan Kalem'e" klasik sanatlar sergisinin açılışını yapan Erdoğan, eserler hakkında bilgi aldı. Sergide, 9, 16 ve 19. yüzyıllara ait Kur'an-ı kerimler, Delail-i Hayrat, hat levhalar, yeni ve eski yazmalarından oluşan 99 eser yer alıyor. Bazı padişah fermanlarının da bulunduğu sergi, 29 Mart'a kadar açık kalacak.

Erdoğan: Tarihimizi yok etmeye çalışıyorlar

SİGARAYA KARŞI MAHALLE BASKISI ŞART nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da "Zümrüdüanka Yeşilay Enleri 2015"in ödül törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Zararlı alışkanlıklara karşı toplumsal bir duyarlılık, sosyal bir reaksiyon oluşturmak mecburiyetindeyiz. Hani mahalle baskısı diyorlar ya, işte bu konuda gerçekten güçlü bir mahalle baskısı lazım. Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta ağır hasta muamelesi görüp derhal tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı hep birlikte tesis etmeliyiz. İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen çocuklar, gençler, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kötü alışkanlıklarla, bağımlılıkla mücadelenin en etkili yolu budur." Erdoğan'a daha sonra, "En Yeşilaycı Özel Ödülü" takdim edildi.


SAVARONA'DA BİR İLK

Erdoğan ilk defa bir yabancı konuğunu Atatürk'ün yatı Savarona'da ağırladı. Berdimuhamedov ile Savarona buluşması iptal olan Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i kabul ederek Savarona ile Boğaz'a açıldı. Erdoğan, gezisi sırasında İzzetbegoviç'e 3. köprü inşaatını gösterdi. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...