Tihk'e ilginç başvurular

Tihk'e ilginç başvurular

GÜNDEM Haberleri

3 yıl önce kurulan Türkiye İnsan Hakları Kurumu, geçen yıl gelen başvurularla ilgili karne çıkardı.

Oğuzhan ŞAHİN ANKARA
İnsan haklarının korunması ve ihlallerin önlenmesi amacıyla kurulan Türkiye İnsan Hakları Kurumu'na (TİHK birbirinden ilginç başvurular ulaştı. Bir yılda kuruma, il ve ilçe kurullarından gelenler de dahil 3 bin 295 başvuru yapıldı. Sağlıktaki uygulamalardan iş yerlerindeki 'mobbing'e, tüketici haklarından zorla çalıştırılmaya kadar şikayetler gelirken, iş ve maddi yardım talebinde bulunanlar da çıktı. nbsp;
Bazı tutuklular, mahkeme kararı olmasına rağmen diyet yemeğinin verilmediğini öne sürerek, "Gereği yapılsın" dedi. Başvurularda en çok ihlal edildiği öne sürülen hak, tüketici hakları oldu. Yüksekliğin sebebi; bankaların tüketiciden aldığı haksız kazançlar... Başvurularda ilk sırayı Ankara, İstanbul ve İzmir aldı. Kimi sorunlarla ilgili kurumlar bulunmasına rağmen TİHK'e başvurulduğunu belirten yetkililer, şikayetlerin sonuçsuz kalabildiğini vurguladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...