Levent-Hisarüstü metro hattı bugün açılıyor

Levent-Hisarüstü metro hattı bugün açılıyor

GÜNDEM Haberleri

Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metronun açılışı bugün gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı ve Başbakan da açılışa katılacak.

İstanbul için ulaşımda dev adımlar atan AK Parti, bir projeyi daha bugün açıyor.Levent-Hisarüstü metrosu, bugün hizmete girecek. Mini Metroyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Projeyle Levent-Etiler güzergâhının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi'nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılışı törenine katılacak
nbsp;
LEVENT-HİSARÜSTÜ MİNİ METRO HATTI
nbsp;
Yolcu/saat kapasitesi:8100 Hat uzunluğu: 3.300 m
İstasyon sayısı: 4 adet
İstasyon isimleri: Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü nbsp;
Aktarma istasyonu: Levent nbsp;
Yolculuk süresi: 6 dakika nbsp;
Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek) nbsp;
Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)
nbsp;
KADİR TOPBAŞ'TAN "4 YENİ HAT DAHA" MÜJDESİ
nbsp;
Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak Etiler metrosunın dışında İstanbul'a 4 yeni hat daha yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nu sundu. Burada, İkitelli-Ataköy, Bostancı-Dudullu, Kabataş-Mecidiyeöy ve Bakırköy-Kirazlı metro hatları vurgusu yapıldı.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...