Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medyadan öğrenip kaçtılar

Sosyal medyadan öğrenip kaçtılar

GÜNDEM Haberleri

29 şehirdeki KPSS operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 38'e yükseldi. Sosyal medyadan haber alan birçok şüpheli kaçtı.

Ebru Karatosun Ankara
Beş yıl önce düzenlenen KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın kapsamı genişliyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla 29 ilde dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. İkinci dalgada 78 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 38 kişi gözaltına alındı. Operasyonun sızmaması için savcılık, önceki gece 23:00 sıralarında düğmeye bastı. Ancak operasyonu paralel yapının sosyal medya hesapları ifşa etti. Bunun üzerine zanlılardan bir çoğu bulundukları adresleri terk etti. 36 kişinin firarda olduğu, 5 kişinin de yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Başsavcılık kaynakları, 78 şüpheliden 23'ünün bayan 55'inin erkek olduğunu belirtti. Ayrıca, önceki operasyonda olduğu gibi bu operasyonda da 3 çift var. Yaklaşık 50 kişinin de halen görevde olduğu belirtiliyor. nbsp;
PARALEL YAPIYLA BAĞLANTILI
Başsavcılık kaynakları, bu operasyonunda paralel yapıyla bağlantılarının olduğunu, bu durumun bir 'çatı' gibi olduğunu, gözaltına alınan kişilerinde daha alt kademe oldukları ifade ediyor. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 2010 yılındaki KPSS sonrası başta İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Sağlık, Ekonomi, Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları, İşkur ile belediyelere atanan devlet memurları da bulunuyor.
Operasyon yapılan iller arasında Ankara, Malatya, Bitlis, Isparta, Çorum ve Gaziantep iller yer alıyor. KPSS soruşturması kapsamında 2 bin 893 şüpheli bulunuyor. İlk düzenlenen operasyonda 82 şüpheliden 62'si gözaltına alınmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...