Paralel'in faturası da etkili oldu! Adalete güven yok

Paralel'in faturası da etkili oldu! Adalete güven yok

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de 100 kişiden 73'ü mahkemelere güvenmiyor, sözde soykırıma inananların oranı ise yüzde 3.

İsmail Sonsuz ANKARA
Seçime 40 gün kala anket şirketleri halkın nabzını tutmaya devam ediyor. MAK Danışmanlığın 47 il ve bu illere bağlı 161 ilçede 5 bin 400 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. "AK Partiye oy vermeseydiniz kime oy verirdiniz" sorusuna katılımcıların yüzde 35'i SP-BBP ittifakı cevabı çıkarken bunu yüzde 31 ile MHP, yüzde 10 ile HDP ve yüzde 1'le CHP izledi. CHP'li seçmenlerin yüzde 41'i "CHP'ye oy vermeseydiniz kime oy verirdiniz" sorusuna MHP derken, MHP'yi yüzde 27 ile HDP, yüzde 5 ile AK Parti, yüzde 1 ile de SP-BBP ittifakı takip etti. Aynı soruya MHP'li seçmenlerin yüzde 31'i CHP, yüzde 25'i AK Parti, yüzde 21'i SP-BBP ittifakı, yüzde 1'i HDP cevabını verirken, HDP'li seçmenlerin yüzde 45'i AK Parti, yüzde 15'i CHP, yüzde 15'i SP-BBP ittifakına oy vereceklerini söyledi, MHP'ye oy vereceğini söyleyen çıkmadı. nbsp;
AK Parti'nin seçim beyannamesi, ankete katılanların yüzde 35 tarafından 'başarılı ve yeterli' bulunurken, yüzde 20.5 tarafından 'başarılı ama yetersiz', yüzde 34.5'i tarafından da 'başarısız ve yetersiz' bulundu. CHP'nin seçim beyannamesini 'başarılı ve yeterli' bulanların oranı ise yüzde 20'lerde kaldı. nbsp;
Paralel'in faturası da etkili oldu! Adalete güven yok

Ankete katılanlara "Şu an Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerin genel başkanları dışında en etkili potansiyel siyasi lider size göre kimdir?" sorusu soruldu. İlk sırayı yüzde 17 ile Abdullah Gül alırken Gül'ü yüzde 14 ile Yalçın Akdoğan, yüzde 13 ile Ali Babacan, yüzde 12 ile Bülent Arınç, yüzde 11 ile Meral Akşener ve yüzde 7 ile Abdullah Öcalan ve Muharrem İnce takip etti.
Anketin en ilginç sonuçlarından biri adalete güven konusunda oldu. Ankete katılanların yüzde 73'ü "Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız mahkemenin adil karar vereceğine inanıyor musunuz?" sorusuna "hayır inanmıyorum" cevabını verdi. "Evet inanıyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 16'da kalırken yüzde 11'lik kesim kararsız kaldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...