Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ahmet Davutoğlu'ndan Abdullah Gül'e cevap!

Ahmet Davutoğlu'ndan Abdullah Gül'e cevap!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da basın mensuplarının sorularını cevapladı, ve Abdullah Gül'e cevap verdi işte o açıklamalar...

Davutoğlu, Pensilvanya ziyareti ile ilgili Paralel Yapı'nın iddialarına meydan okudu, 'sonradan öğrendim' diyen Gül'e cevap verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da gazetecilerin sorularına cevap verdi. Pensilvanya ziyareti ile ilgili Paralel Yapı görüşmenin içeriğinin farklı olduğunu iddia etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paralel Yapı'nın konu ile ilgili son iddiasına meydan okudu. Görüşmenin başbaşa yapılmış bir görüşme olduğunu vurgulayan Davutoğlu, görüşmenin içeriği ile ilgili, "O tabi başbaşa bir görüşmeydi. Bunlar tabi herşeyi dinleme gibi bir merakları oldukları için istedikleri takdirde bu görüşmenin içeriğini bütünüyle açıklayabilirler.
Ben o görüşmede Türkiye'ye dönerek bürokrasidekilerin siyasi alana karışmalarına müdahale etmesini ve iletişime açık olmasını istedim." şeklinde konuştu. Davutoğlu, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı olduğunuz dönemdeki Fethullah Gülen ile yaptığınız görüşmeden sonradan haberi olduğunu söyledi bu konuda ne diyeceksiniz" sorusuna da cevap verdi:

ABDULLAH GÜL'E CEVAP

Davutoğlu şöyle konuştu: "Hafızalar yanılabilir tabi... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'den izin almadan hiç bir şehre gitmediğim gibi, hiç bir sokağa dahi gitmedim. Hiç bir toplantıya katılmadım. Devlet ahlakı da bunu gerektirir.
Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York'ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabi aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül'e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Türkiye'den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakımız Sayın Erdoğan'la da bu konuyu görüşmüştük."

GÜLEN'LE GÖRÜŞME İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen'i 2013 yılının Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ile o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini açıklamıştı.


GÜL, "SONRADAN ÖĞRENDİM" DEMİŞTİ
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'na katılan Abdullah Gül, Türkiye'ye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?" sorusu üzerine, "Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim" yanıtını vermişti.
(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...