Başbakan Davutoğlu: Çözümden ne olursa olsun dönüş yok

Başbakan Davutoğlu: Çözümden ne olursa olsun dönüş yok

GÜNDEM Haberleri

Seçimin sonucu ne olursa olsun, HDP ne provokasyon yaparsa yapsın çözüm sürecinde kararlıyız. Milletimizle yürür, hedefe varırız inşallah.

Seçim mitinglerine hız veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ardahan, Kars ve Iğdır'da halkla buluştu, muhalefeti sert eleştirdi. HDP lideri Selahattin Demirtaş'a "Kabe" polemiği, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da "Orta Doğu'ya barış getireceğim" sözleri üzerinden yüklenen Başbakan'ın konuşmalarından satır başları şöyle: nbsp;
HDP Kürt Baas'ı, CHP Türk Baas'ı. İkisinin de derdi bu milletin tarihi, dini, milli değerleri. Hep bunu yıkmaya çalışıyorlar. Paralel çete eşliğinde HDP, CHP el ele, perde gerisinden iş birliği yapıyorlar. Arkasında da belli bir medya var. Bu koalisyon içinde hedefleri AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Hayal görüyorlar, milletin verdiği iktidarı biz, milletim verdiği sürece sonuna kadar kullanırız.
Kılıçdaroğlu 'hesap kitap bilirim ben' diyor ama dün Ardahan'a ne yapmışlar demiş. El insaf. Ardahanlılar bilir ne yaptığımızı. nbsp;
Bir başkası da Demirtaş, hani şu 'Kudüs Yahudilerindir diyen var ya. 'Selahattin demeyeceğim' dediğimde lafı değiştirip, 'hacı dedem koydu' demiş. Hacı deden yaşıyorsa ellerinden öperim, vefat etmişse Allah rahmet eylesin. Selahattin ismini koymuş ama sen ona ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kabe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene, milletin dinine, imamına hürmet et sonra milletin huzuruna çık. nbsp;
Al CHP'yi vur HDP'ye, al HDP'yi vur CHP'ye aynı ses çıkıyor, tın tın, boş testi sesi bunlar. Biri masal okur, diğeri bu masallardan tahrikler çıkartır. O da geçen ayın mantıkla demiş ki: 'Marmaray'ı yaptılar Ardahan'a ne yaptılar.' Bunlar 70'li yıllarda kalmış solcu mantığı.
Çözüm sürecini her ne suretle olursa olsun başarıya götüreceğiz. HDP ne provokasyon yaparsa yapsın, seçim sonucu ne olursa olsun çözüm sürecine kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimizle yürür, milletimizle hedefe varırız, inşallah.
Herkesle tarihi konuşuruz ama hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Bu tarih eğer yazılacaksa, Kafkas tarihi, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım. Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskaca almaya çalışanlar bizi tanısınlar. Biz tarihimizi konuşur, oturur dertleşiriz, acı paylaşırız ama zinhar boyun eğmeyiz. Gelin ihtilafları çözelim, tarihi konuşalım, gelin barış olalım ama biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan da Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilsin.
DOĞU HOCA'YI KUCAKLADI
nbsp;Başbakan Davutoğlu'na Ardahan, Kars ve Iğdır'da sevgi seli vardı. Mitinglerin yapılacağı alanlara giden yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunanları otobüsten selamlayan Davutoğlu, çocuklara hediyeler dağıttı. Vatandaşların "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" sloganlarına karşılık Davutoğlu da "Vatan da millet de bize emanettir. Biz nefes alıp verdikçe bu vatanın bu bayrağın onurunu korumak için gece gündüz çalışmaya ahdetmişiz'' dedi.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...