Erdoğan'dan kan bağışı çağırısı

Erdoğan'dan kan bağışı çağırısı

GÜNDEM Haberleri

"Kan vermeyi kendimiz için gerçekten vazife telakki etmemiz çok önemli. Kanımızı bir ibadet aşkı ile vermeyi bilmemiz gerekir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kurulan kan bağışı çadırını ziyaret etti. Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırda, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Lütfi Akar'dan brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Şükran Beratı" takdim edildi. Bağışta bulunmak isteyen Cumhurbaşkanlığı görevlileri ve Muhafız Alayı askerleriyle sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay heyetiyle de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Basın mensuplarının kan bağışı ile ilgili sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: nbsp;
"Geçmişte radyolardan televizyonlardan kan bağışı için yapılan anonsları duyardık. Fakat şu anda dikkat edilirse artık bunlar televizyonlarda radyolarda duyulmuyor. Niye duyulmuyor? Çünkü Kızılay artık bu ihtiyaçları hemen hemen yüzde yüze yakın oranda karşılıyor. İlerleyen teknolojilerle de Kızılay bu teknolojileri en üst düzeyde takip ediyor. Şu anda burada plazmalar noktasını çok iyi değerlendiriyor. Eskiden bunlar hep zayi olurdu. Artık şimdi bunlar uzun süreli kanı değerlendirme noktasında bir imkân." Talep gelmesi durumunda Türk Kızılayı'nın kan ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek bir seviyeye geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat bu tabii bizi rehavete sürüklememeli. Her an bu imkânı elimizde bulundurmak için de bizim kan vermeyi kendimiz için gerçekten vazife telakki etmemiz bu noktada çok çok önemli. Hem bunu verirken böyle bir ibadet aşkı ile vermek hem de vücudumuzdaki kanı temizleme noktasında da bunun bir faydasının olduğunu bilmemiz gerekir" dedi.
Türk Kızılayı'nın hâlihazırda Türkiye genelinde birçok yerde kan verme merkezi olduğunu, 50 aracıyla kan bağışı topladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buralara vatandaşımızı koşmaya ben davet ediyorum. Şimdiden peşinen de kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...