Erdoğan: Geç kalırsak telafisi yıllar sürer

Erdoğan: Geç kalırsak telafisi yıllar sürer

GÜNDEM Haberleri

"IŞİD sadece Suriye ve Irak'ı değil, 80 ülkeyi bilfiil etkiledi. Bölgedeki trajediye acil tedbir almazsak çocuklarımızın geleceği de kararacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD tehdidinin, Ortadoğu'daki sorunların bölgesel değil, küresel olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını belirtti. 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda konuşan Erdoğan, petrol kuyularının IŞİD'in elinde olduğunu belirterek, "IŞİD şu anda bu petrol kuyularında elde ettiği imkanlar ki rekabet mekabet diye bir şey zaten tanımıyor, her şeyi altüst ediyor ve onunla beraber elde ettiği imkanlarla evet o da silahları elde edip, ondan sonra insan kıyımını acımasızca sürdürüyor" dedi. IŞİD terörünün sadece Suriye ve Irak'a değil, dünyanın 80'e yakın ülkesini bilfiil etkilediğini belirten Erdoğan şunları kaydetti: "IŞİD tehdidinin dünyaya verdiği en büyük ders, Suriye'deki, genel olarak Ortadoğu'daki sorunların lokal, bölgesel sorunlar değil, bilakis küresel sorunlar olduğudur. Dolayısıyla bu meselelerde sadece sınırlarımızın güvenliği ve enerji güvenliği değil, küresel refah, huzur, dayanışma adına da inisiyatif alınması gerekiyor. Bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek ve akan kanın durması için acilen tedbir almak zorundayız. Şayet, daha fazla geç kalırsak, telafisi uzun yıllar sürecek, çocuklarımızın geleceğini karartacak çetrefilli bir sorunla mücadele etmek zorunda kalabiliriz."
HEDEF?TÜRK?TİPİ?BAŞKANLIK
Erdoğan, SETA'nın panelinde ise Türkiye'nin Başkanlık sistemi ile bir üst lige çıkacağını söyledi. "Hedefimiz milletimizin tasvip edeceği Türk tipi başkanlık sistemidir" diyen Cumhurbaşkanı, "Bizim başkanlık sistemi konusundaki ısrarımızın en başta gelen sebebi istikrar ve güven ortamının sağlanmasına yapacağı güçlü katkıdır. Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına istikrarı gözden çıkartacak kadar gözlerini karartmış durumdalar. Halbuki Türkiye'nin son 12 yılda sağladığı istikrar ve güven ortamı sayesinde elde ettiği kazanımlar ortada" dedi. "Başkanlık sistemi diktatörlüğü, padişahlığı getirir" diyenlere de cevap veren Erdoğan şunları kaydetti: "Bunlar İnönü'nün milli şefliği ile başkanlık sistemini birbirine karıştırıyorlar. Diktatörlük görmek isteyen, gitsin milli şeflik dönemine baksın. Merak etmesinler, milletin seçtiği ve millete hesap veren başkandan diktatör çıkmaz."
New York Times'ın yayınlarını da eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "Edep dışı yazıyla 'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde şu oluyor, bu oluyor' diye yine gönderme mi yapmış. Adeta Amerika'ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor. 'Niye veriyorsunuz?' diyor. Düşünebiliyor musunuz? Sen bir gazetesin, bir defa haddini bileceksin. Erdoğan'ın Türkiyesi'nde baskılar var ve bu baskılara ABD'nin şunun bunun müdahalesini isteyeceksin. Sen kimsin? Önce haddini bil. Acaba sen bunu şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şeyi yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar."


"İmansız milletin batması haktır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'deki tapu devir töreninde yaptığı konuşmada da zorunlu din derslerini kaldıracağını söyleyen CHP liderini eleştirerek şunları söyledi: "Ya zorunlu din dersini niye kaldırıyorsun? İmansız olan bir milletin batması haktır. Sen sahip olursan, inşallah bu vatan batmayacaktır. Olaya böyle bakıyoruz. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/ İmansız olan paslı yürek sinede yüktür. İman, din bunlar bırakılır mı? Ama bunların böyle bir şeyden nasibi yok. Sultanbeyli bunlara gereken cevabı 7 Haziran'da verecek, ben bunu biliyorum."
Erdoğan: Geç kalırsak telafisi yıllar sürer

"VERİN PLAKAYI BIRAKALIM SİGARAYI"
Büyük Esnaf Buluşması'nda konuşan Erdoğan, salonda "Verin plakayı, bırakalım sigarayı'' yazan pankartı görünce, "O zaman sigarayı bırakmaya var mısınız?" diye sordu. Minibüsçülerden "Evet" cevabını alan Erdoğan, "O zaman plakalar servisçilere hayırlı olsun" diyerek müjdeyi verdi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...