Erdoğan'dan Demirtaş'a: Milletimin çağırdığı yere gitmek şereftir

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Milletimin çağırdığı yere gitmek şereftir

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş'ın sözlerine sert tepki veren Erdoğan, "Milletimin çağırdığı her yere gitmek şereflerin en büyüğüdür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kazanımlarını korumak için meydanlara çıktığını belirterek, "Bu benim hakkım, ama bakıyorsunuz CHP, MHP, HDP müracaat ediyor YSK'ya, cevap ret ret" diye konuştu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, HDP'li Demirtaş'ı kastederek, "Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet, ben milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu, benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür çünkü ben, zaten oralardan geldim. Ben 40 yıldır milletimle birlikte olduğum için buradayım. Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok" diye konuştu.
Türkiye'nin yeni bir vizyona ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz, gördüklerimiz şunlar; terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler istemiyor, Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri, başkanlık sistemini istemiyor. Dikkat edin, bu ittifakta tek bir şey yok. Nedir o? Burada millet yok" dedi. Kasım ayında Antalya'da G-20 Zirvesi'nin toplanacağını, oradaki ülkelerin yarıdan fazlasının başkanlık sistemi ile yönetildiği bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık sistemi, ülkeleri geri götüren bir sistem olsa afedersiniz bunlar enayi mi, niye o sistemi kullansın?" diye sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü programı çerçevesinde Nevşehir ve Aksaray'da halka hitap etti. Başbakan olduğu dönemde paralel yapı için "bunların inlerine gireceğiz" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Erdoğan, "İyice sapıttınız ya. Bu ülkede güzel güzel çalışmak varken devleti ele geçirmek nerden çıktı. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncü de sıçrayamadılar" diye konuştu. Demirtaş için de "Bir popstar çıkardılar, iyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Bu ülkede hukuka, yasalara ters hareket eden gerekli muameleyi görür."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...