Saray'da basın turu

Saray'da basın turu

GÜNDEM Haberleri

Açıldığı günden bu yana çeşitli tartışmalara konu yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, dün kapılarını ilk defa gazetecilere açtı.

Buket Güven ANKARA
Açıldığı günden bu yana çeşitli tartışmalara konu yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, dün kapılarını ilk defa gazetecilere açtı. Sarayı önümüzdeki günlerde halk da ziyaret edebilecek.
Cumhurbaşkanı Basın Baş Danışmanı Lütfullah Göktaş'ın organizasyonu ile gerçekleştirilen turda Güney ve Kuzey İdari Binaları tanıtıldı. İkinci bir turla da diğer alanların tanıtımı yapılacağı belirtildi. Sarayla ilgili dikkat çeken bazı bilgiler şöyle:
750 bin metrekare alana kurulu, 1150 odası var. Bunun 1024'ü Kuzey ve Güney Binalarda. ? Odalar 2 kişinin çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş. ? Bahçesine 5 bin 600 ağaç ve 72 bin çalı grubu fidan dikilmiş. Bina içlerinde de yeşil alanlar var. ? Kütüphanesinde şu anda 22 bin kitap var, sayı 5 milyona çıkarılıp halka açılacak.
Halkla İlişkiler birimine her gün 1500 kişi başvuruyor. ? Yemekhanelerinde arta kalan yemekler hayvan barınaklarına gönderiliyor.
Sayı verilmedi ancak güvenlik için yüzlerce kamera kullanılıyor.
Saray'da basın turu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...