Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda'da Uygurlar için sokak iftarı

/ Kaynak: AA
Hollanda'da Uygurlar için sokak iftarı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hollanda'da bir grup Türk, Çin'in Lahey Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokakta iftar yaptı.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalarını protesto eden Hollanda'daki bir grup Türk, oruçlarını Çin'in Lahey Büyükelçiliği önünde açtı.
Müslümanlara uygulanan şiddet ve saldırıları kınayan grup, büyükelçiliğe siyah çelenk bıraktı.
"Katil Çin", "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" sloganları atan kalabalık, gösteride Türk ve Doğu Türkistan bayrağının yanı sıra Çin'in uyguladığı belirtilen saldırıları kınayan dövizler taşıdı.
Grup adına konuşan Doğu Türkistan Maarif Derneği yetkilisi Esa Sawut, Çin'in soydaşlarına uyguladığı şiddetin bir an önce sona ermesini istedi.
Doğu Türkistan halkının siyasi, dini, kültürel, insan hak ve hürriyetlerinin kısıtlandığını ileri süren Sawut, dünyaya seslerini duyurabilmek için farklı yerlerde protesto gösterileri düzenlediklerini ifade etti. Sawut, haklarını elde edene kadar bu yoldaki çabalarının süreceğini söyledi.
Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik de Çin'in uyguladığı zulmü kınamak için bu ülke elçiliğinin önündeki meydanda iftar yapma kararı aldıklarını dile getirdi. Yaşanan şiddet ve zulmün sadece ramazan ayıyla sınırlı olmadığını kaydeden Gedik, Doğu Türkistan'ı asla unutmayacaklarını, bu haklı davalarında her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından elçiliğin önündeki sokakta toplu halde oruçlarını açan grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlar için dua etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...