Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitlikte hüzünlü bayram

/ Kaynak: AA
Şehitlikte hüzünlü bayram

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şehitlikler, Ramazan Bayramı arifesinde şehit kabirlerini ziyaret eden vatandaşlarla doldu.

Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı arifesinde şehit yakınlarıyla doldu. nbsp;


Aileler, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okudu, dualar etti. Yanlarında getirdikleri künye, cevşen ve tespihleri mezar taşlarına astı. nbsp;


Bazı şehit yakınlarının, mezarların bakımını yapıp, çiçek ektikleri gözlendi. Şehitlikte görevli askerler, ailelere refakat edip, mezara dökmeleri için su taşıdı.


Karşıyaka Mezarlığı'nda bayram yoğunluğu


Arife günü Karşıyaka Mezarlığı'na ziyarette bulunmak isteyen Ankaralılar her bayram olduğu gibi tek kapıdan mezarlığa alındı. Vatandaşlar, trafik polisi ve güvenlik görevlileri tarafından 5 numaralı kapıya yönlendirilirken diğer kapılardan sadece hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların araçlarıyla girişlerine izin verildi.


Uygulama nedeniyle Karşıyaka Mezarlığı civarındaki sokak ve caddelerde yoğunluk olduğu gözlendi.


Ortalama 2 saat bekledikten sonra Karşıyaka Mezarlığı'na girebilen vatandaşlar ise yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler.


Şehitler törenle anıldı


Sivas'ta da sabah erken saatlerden itibaren Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliğini ziyaret edenler mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Garnizon Komutanlığı, şehit kabirlerini çiçeklerle donatırken, bazı aileler de mezarları temizleyerek su döktü.


Şehitliği ziyaret gelen vatandaşlar kabristanın içerisinde bulunan ve şehitlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti.


Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde ise Ramazan Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.


Törende, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin, şehitler için dua etti. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...