Dünya, Suruç'taki patlamayı böyle gördü

Dünya, Suruç'taki patlamayı böyle gördü

GÜNDEM Haberleri

Suruç'ta meydana gelen patlama dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

Rus haber sitesi Sputnik; Suriye'de DAEŞ ve Kürt grupların şiddetli çatışmalarına sahne olan Kobani kentinin sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç beldesindeki patlamayı flaş haber olarak duyurdu. Patlamanın intihar saldırısı olduğunu bildirirken faillerine dair henüz bir bilgi bulunmadığını belirtti.
Uluslararası haber ajansı AP flaştan verdiği haberde; patlamanın DAEŞ ve Kürt grupların çatışmalarına sahne olan sınır olarak belirttiği Suruç'ta siyasi bir grup olarak nitelendirdiği Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun açıklama yaptığı sırada meydana geldiğini belirtti.
BBC ise Kobani'deki çatışmalardan kaçan mültecilere ev sahipliği yaptığını söylediği Suruç'da meydana gelen patlamanın en az 10 ölü olduğunu belirtti.
El- Arabiyya haber sitesi ise son dakika olarak geçtiği haberde Suriye sınırındaki Suruç beldesinde kültür merkezinde patlama meydana geldiğini ifade etti. Kimliği belirsiz iki kişinin intihar eylemcisi olarak kendini patlattığını söyledi. Çevredeki tüm iş yerlerinin kapatıldığını ve belde halkından tedbirli olmalarını istendiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...