Türkiye, Afrika'ya şifa oldu

Türkiye, Afrika'ya şifa oldu

GÜNDEM Haberleri

Afrika ülkelerinde zor şartlar altında yaşayan bölge insanının yardıma koşan Türkiye, sağlık yardımlarıyla şifa kapısı oldu.

Türkiye'nin, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Afrika'ya yardımları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, Kara Kıta'da altyapı gelişiminden, eğitime, tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Sağlık alanında da ciddi yardımlar yapan TİKA, Afrika ülkelerinin eboala virüsü ile mücadelesine iki aşamalı projeyle destek oldu. Hastanelere tıbbi ilaç ve sarf malzemesi gönderen TİKA, özellikle yeni doğan bebeklerin doğumu ve doğumdan sonraki sürecini de yakın takip ediyor. Arazi şartlarının zor olduğu ülkelere de arazi ambulansları temin edilirken, veterinerlik hizmetleri de aksamadan devam ediyor.
7 ÜLKEYE EBOLA DESTEĞİ
Batı Afrika'da başlayan ebola salgını zamanla Liberya, Sierra Leone ve Gine Cumhuriyeti gibi ülkelerde etkisini hissettirmişti. Bölgede virüs nedeniyle 10 bin 587 kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine TİKA, bu ülkelerde iki aşamalı Ebola Virüsü ile Mücadele projesi başlattı. Ebola virüsü salgınına karşı önlem ve koruyucu amaçlı kullanılması öngörülen maske, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu önlük, gözlük, eldiven ve iş çizmelerinden oluşan sarf malzemeleri gönderildi.
100 BİN HASTAYA HİZMET
TİKA tarafından Sudan'da sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sürdürülebilmesi amacıyla modern şartlarda bir hastane yaptırılması için 2010 yılında çalışmalara başlanmıştı. 2012 yılında inşası ve donanımı tamamlanan hastane 2014 yılında 65 bin 897 kişiye sağlık hizmeti verdi. TİKA tarafından donanım ve malzeme desteğinde bulunulan Mogadişu Türk Hastanesi de altı ay içerisinde 19 bin 462 Somalili vatandaşa sağlık hizmeti verdi.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...