Selahattin Demirtaş: Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz

Selahattin Demirtaş: Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz

GÜNDEM Haberleri

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş Suruç saldırısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı.

Demirtaş, "Parlemeto olup bitenlere sessiz kalamaz, 80 milletvekili ile imzaya vermeye hazırız." dedi. İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başlıkları...Samsunlu, Edirneli, Trabzonlu... Devrimci gençlerin oyuncakları sınırdan geçemedi. Ama taşıdıkları mesaj yerine ulaştı. Ülkemiz 32 yiğit gencini, devrimcisini kaybetti.Yüreği yananların, üzüntü duyanların başı sağ olsun. Anladık ki barış isteyenler, çoğunluktayız. Ölüm isteyenlerden fazlayız. Türkiye'nin her yerinden dayanışma mesajları mutlu etti. Maalesef katliam için elinize sağlık diyenler, bu katliama sevinenler de oldu. İnsanlıktan nasibini almamışlardır onlar. Her biri yiğit birer devrimci, bu ülkenin kahraman evladı.


DİĞER PARTİLERE DE ÇAĞRI
80 milletvekilimize ek olarak 30 milletvekili daha imza verirse parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz, milletvekillerini destek vermeye çağırıyoruz. Tecavüzcü va barbar IŞİD'e karşı tedbirlerimizi almak zorundayız. Dikkatli ve tedbir olmalıyız. Biz halkımıza karşı sorumlu bir partiyiz. nbsp;Bunu da halkı silahlanmya çağıyor diye algılamayın IŞİD gelsin bizi öldürsün mü istiyorsunuz. nbsp; nbsp;Demokrasi, adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden, birbirimize kini, öfkeyi büyütmeden, her gün her saat ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, kardeşliği büyüterek, bu ülkede huzur içerisinde yaşayacağız. nbsp;

IŞİD'E KARŞI İSTANBUL'DA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Demirtaş, "İstanbul'da haftasonu IŞİD'e karşı yapılacak yürüyüşe özgürlüğe barışa inana herkesi davet ediyoruz" dedi.



nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...