Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koalisyon ihtimali %50

Koalisyon ihtimali %50

GÜNDEM Haberleri

CHP'li Koç'la bir araya gelen Bakan Ömer Çelik: Koalisyon da erken seçim de aynı oranda muhtemel

İsmail SONSUZ ANKARA
Bayram öncesi ilk turu tamamlanan koalisyon görüşmeleri dün yeni aşamaya geçti. AK Parti ve CHP arasında ön görüşmeleri yürütecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ilk kez bir araya geldi. 1 saat 40 dakikalık görüşmenin ardından Çelik, yol haritasını açıkladı. Buna göre iki parti de heyetlere katılacak isimleri saptamak üzere bugün toplanacak. Bununla birlikte görüşmelerdeki ilkeler de belirleyecek, konu başlıklarına ve hangi mekanda bir araya gelineceğine karar verilecek.
Konu başlıkları 10-15 günlük sürede netleşecek. Sürecin bitimine doğru genel başkanlara ayrı ya da beraber bir sunum yapılacak. Sonrasında, eğer koalisyona zemin olduğu kararı verilirse müzakerelere geçilecek.
Bakan Çelik, gelinen noktayı şöyle özetledi: "Ortaklık da, erken seçim de her zamana yarı yarıya ihtimaldir. Koalisyonlarda son nokta yazılıncaya kadar hiçbir şeyde anlaşılmamış demektir. Makrodan mikroya doğru gideceğiz. Öncelikle siyasi meseleler en sona ekonomik meseleler bırakılmış olacak… Yargı reformu, çözüm süreci, dış politika, seçim barajı gibi konuları nasıl bir sıralama içerisinde konuşalım, görüşmemizde bu konular konu başlığı olsun mu diye heyet görüşmesinde karar vereceğiz." nbsp;
Bu arada Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK üyeleri dün akşam birlikte özel bir toplantı yaptı. Toplantıda, Suruç ve Adıyaman'daki terör eylemleri ile koalisyon hükümeti kurulması yönündeki çalışmalar değerlendirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...