Şehide Tayca ağıt

Şehide Tayca ağıt

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp, şehit edilen polis memuru Tansu Aydın, dün törenle memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

Diyarbakır'da trafik kazasıyla alakalı tutanak tutarken PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp, şehit edilen polis memuru Tansu Aydın, dün törenle Diyarbakır'dan memleketi Zonguldak'a uğurlandı. Bir kız çocuğu babası 37 yaşındaki Aydın'ın cenaze törenine üç ay önce evlendiği ikinci eşi Tayvanlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın ağıtları damga vurdu. Şehit polisin cenazesinin ambulanstan indirilmesi sırasında Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın Tayca dilinde ağıtlar yaktı. Kadın polislerin kendisini kaldırmasına izin vermeyen şehidin eşi, önce iki elini birleştirip başına götürdü, daha sonra secdeye varır gibi yere kapandı. Bu duayı defalarca tekrarlayan şehit eşi, güçlükle sakinleştirildi. Törende şehit polisin babası Fikret ile annesi Ulviye Aydın'ın da ayakta zor durduğu görüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, askeri ve sivil erkân da törende hazır bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...