Bunları da gör Demirtaş!

Bunları da gör Demirtaş!

GÜNDEM Haberleri

Çözüm sürecine rağmen rahat durmayan PKK, son bir yılda toplam bin 99 terör eylemi gerçekleştirdi.

PKK tarafından öldürülen polisler için ses çıkarmayan HDP, TSK jetlerinin Kuzey Irak'taki terör kamplarını vurup, polisin yurt içinde operasyonlar başlatmasının ardından yazılı açıklama yaptı. Askeri saldırıların ve gözaltı operasyonlarının durdurulması çağrısında bulunan HDP Merkez Yürütme Kurulu, "Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur" açıklamasında bulundu. Açıklamada, "AKP Hükümeti, devlet kurumları ve ordu, çözüm ve barış sürecini, çatışmasızlık adı altındaki fiili ateşkesi ne yazık ki sona erdiren adımları attı" görüşü savunuldu. KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da ateşkesin tek taraflı olarak fiilen bitirildiğini açıkladı. Fakat hükümeti çözüm sürecini bitirmekle suçlayan PKK ve HDP'nin "çatışmasızılık" hususunda görmediği rakamlar var. Sürece rağmen rahat durmayan PKK, son bir yılda polis mücavir bölgesinde 267, jandarma mücavir sahasında 832 olmak üzere bin 99 terör eylemine imza attı. Jandarma sorumluluk bölgesinde 2012'de bin 689 genel terör olayı meydana geldi, 2013'te bu rakam 658 oldu. 2014'te ise bin 255'e çıktı. Bölücü örgüt PKK, özellikle geçtiğimiz haftada yoğun bir şekilde terör eylemine başvurmaya başladı. Son bir haftada sadece jandarma bölgesinde 31 araç yakıldı. Bu araçların bir kısmını sivil vatandaşların özel aracı, bir kısmını ise bölge insanına istihdam sağlayan şirketlere ait iş araçları oluşturdu. Terör örgütü aynı sürede 5 aracı gasp ederken, 14 ayrı yerde ise yatırım alanlarında çalışan işçileri tehditle iş yerlerini terk etmeye zorladı. Terör örgütü bu müddet zarfında aralarında korucuların da bulunduğu 5 kişiyi kaçırdı. nbsp;
Başbakan Ahmet Davutoğlu da son açıklamasında barışı dilinden düşürmeyip PKK'nın saldırılarına sessiz kalan HDP'ye göndermelerde bulundu. PKK'nın Suruç katliamını bahane ederek kaos çıkarmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, "7 Haziran'dan bu yana 121 silahlı saldırı, 15 adam kaçırma gibi 281 terör eylemi yapıldı. Polisimiz ensesinden vurularak şehit edildi, HDP yetkilileri bunu kınama cesareti bile gösteremedi" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...