Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis aracına silahlı saldırı!

/ Kaynak: İHA
Polis aracına silahlı saldırı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bitlis'in Tatvan ilçesinde izinsiz gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşları, polis aracına ateş etti.

Alınan bilgiye göre, ilçede eylem yapan terör örgütü yandaşları, Tatvan Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçişi sırasında yolu kapatarak, araca ateş etti.


Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, eylemde kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildi. Polis ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde av tüfeğine ait boş kovanlar bulundu, zırhlı araca ise iki merminin isabet ettiği belirlendi. Ardından polislerin çevrede yaptığı çalışmada, eyleme katıldığı değerlendirilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, ilçenin Fatih Mahallesi'nde de örgüt yandaşları Y.D adlı şahsa ait aracı ateşe verdi. Ekipler, olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı.


Yine Tatvan'da polis lojmanlarına PKK yandaşları tarafından roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında dakikalarca süren bir çatışma yaşandı. İlçenin dağ yamaçlarına kadar devam eden çatışmaların sesi ilçe merkezinden de duyuldu. İlçe halkı arasında paniğe neden olan saldırı sonrası ilçe halkı evlerine çekildi. Olay yerine ise çok sayıda güvenlik gücü ve ambulans sevk edildi.


"VALİLİK: SALDIRIDA CAN KAYBI VE YARALI YOK"


Saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Bitlis Valiliği, saldırının Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait polis lojmanlarına yapıldığını, saldırıda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını açıkladı


JANDARMA VE POLİSE MOLOTOFLU SALDIRI


PKK'ya ait kampların bombalanmasını protesto eden gruplar, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hastane köprüsü ve Duruca mahallesi mevkisinde İpek Yolunu kapatmaya çalıştı. Kalabalık jandarma ve polise de molotofkokteyli attı.
Nusaybin'de yüzü kapalı grup hastane köprüsünü çöp bidonlarıyla kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri grubun yolu açması için yaptığı uyarılara karşılık grup polise ses bombası attı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı gaz attı. İkinci grup Duruca mevkisinde uluslararası İpek Yolunu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri grubun yolu açması için yaptığı uyarılara karşılık grup jandarmaya molotofkokteyli ile saldırdı. Jandarma grubu dağıtmak için gözyaşartıcı gazla müdahale etti. Jandarmanın müdahalesi sonrası yarım saat kapalı kalan yol tekrar trafiğe açıldı.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...