Operasyonlara hem içten hem dıştan büyük destek

Operasyonlara hem içten hem dıştan büyük destek

GÜNDEM Haberleri

Bugüne kadar terörle mücadelede yalnız bırakılan Türkiye, son operasyonlarda ABD, AB, BM'nin ardından NATO'nun da desteğini aldı.

Teröre karşı başlatılan topyekûn temizlik harekâtına hem vatandaştan, hem de uluslararası kamuoyundan destek yağdı. Silahlı Kuvvetlerin Suriye'de IŞİD, Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarıyla, ABD, AB ve BM'nin yanı sıra NATO'yu da terör örgütlerine karşı yanına aldı. Önceki gün BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonla görüştükleri Başbakan Davutoğlu'na "haklı mücadelenizi destekliyoruz" demişti. Dün ise NATO'dan açıklama geldi. nbsp;
Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermek ve istişarelerde bulunmak üzere NATO'yu toplantıya çağırmasını değerlendirdi. Bugün Brüksel'de yapılacak toplantıyı "Türkiye, son günlerde yapılan çirkin terörist saldırılarının ardından durumun ciddiyeti ışığında toplantı yapılmasını ve alınan önlemler çerçevesinde müttefikleri bilgilendirmeyi talep etti" sözleriyle anlatan Stoltenberg, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti. nbsp;
Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Lizbon ziyareti nedeniyle düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete de benzer bir açıklama yaptı. Türkiye'nin bölgedeki terörist gruplara karşı verdiği mücadelede gösterdiği kararlılığa değer verdiklerini dile getiren Machete, şöyle konuştu: "Küresel terörizme karşı, küresel ölçekte askeri mücadele verilmeli. DAEŞ gibi diyalog sağlamanın mümkün olmadığı terörist gruplarla mücadele ederken esneklik göstermemek gerekiyor."
Öte yandan, kamuoyu araştırma şirketi ORC'nin son anketi de çarpıcı bir veriyi ortaya çıkardı. Şirketin 25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde 26 ilde toplam bin 320 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmadan, 'operasyonları destekliyorum' diyenlerin oranı yüzde 80,5 çıktı. Desteğin partilere göre dağılımına bakıldığında, hem AK Parti hem de MHP tabanında desteği yüzde 95'in üzerinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...