PKK'yı çıldırtan tablo

PKK'yı çıldırtan tablo

GÜNDEM Haberleri

Ambulanslara ateş açan, sağlık personelini kaçıran terör örgütünü bölgeye giden hizmetler rahatsız etti.

Gökhan Kaya ANKARA
Son olarak Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3 ambulansa kurşun yağdıran PKK'nın özellikle sağlık hizmetlerini hedef alması tesadüf değil. Son 13 yılda terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı şehirlere yapılan sağlık yatırımları adeta parmak ısırttı. Kışın kızak üstünde tedaviye giden vatandaş helikopterlerle taşınıyor. 2007'de 96 hastane ve 9 bin 980 yatak mevcutken şimdi hastane sayısı 120'yi geçti, yatak kapasitesi 18 bini buldu. Bölgeye gitmekten çekinen hekimler de fikir değiştirdi. Uzman hekim sayısı yüzde 65.9 oranında artarak 2 bin 916'dan 4 bin 838'e ulaştı. Yine 13 yıl önce yüzde 52 olan sağlık kuruluşlarında gerçekleşen doğum oranı, yapılan çalışmalar sayesinde yüzde 96'ya çıkarıldı. Böylelikle anne-bebek ölüm oranlarında gözle görülür düşüşler sağlandı. Diğer taraftan PKK'ya inat bölgede sağlık yatırımları hızla sürüyor. Devam eden projeler tamamlandığında toplam 8 bin 210 hasta yatak kapasitesi daha eklenecek. nbsp;


PKK'yı çıldırtan tabloBORDO BERELİLERE BAŞBAKAN MORALİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret etti. Davutoğlu, her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst seviyede eğitime tabi tutularak yetiştirilen "bordo bereliler"le görüştü, tesisleri inceledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...