Meclis gerildi

Meclis gerildi

GÜNDEM Haberleri

Terör gündemiyle toplanan Meclis'e, MHP'li Özdağ ve HDP'li Baydemir'in sözleri damga vurdu.

TBMM Bürosu ANKARA


TBMM artan terörü görüşmek üzere dün olağanüstü toplandı. Başkanvekili Şafak Pavey'in yönettiği oturumda sert tartışmalar yaşandı. İlk sözü hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç alırken, HDP'den Osman Baydemir, CHP'den Murat Özçelik, MHP'den Ümit Özdağ, AK Parti Grubu adına ise Ahmet Aydın konuştu. Konuşmacılar özetle şunları söyledi:
ARINÇ: Çözüm sürecindeki adımlarımıza karşı PKK sürece uygun hareket etmedi. 'Silahlar bırakılacak siyaset ve fikirler konuşulacak' dendi ancak örgüt şiddet eylemlerini devam ettirdi.
BAYDEMİR: Gelin hepimiz bulunduğumuz zeminde sorumluluğumuz gereği olarak bu çatışma pratiğine dur diyelim… Bugün bu meclis evet derse vallahi bu savaş 48 saat içinde durur. Benim ve bütün vekillerimizin vekillikleri bir askerin, polisin, gerilla ve sivilin canına kurban olsun.
ÖZÇELİK: Araştırma komisyonunu kurmalıyız. Bugüne kadar şeffaf yürütülmeyen çözüm sürecinin meclis altında ele alınması büyük önem taşıyor.
ÖZDAĞ: Cumhurbaşkanı 'iş çığırından çıktı' dedi. Bu 2007'den beri MHP'nin tespitlerinin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Evet iş çığırından çıkmıştır. Malazgirt'te Türk askerine en son saldırıyı 1071'de Bizans ordusu yapmıştı. Tarihsel süreklilik devam ediyor. PKK 2. Yunan ordusudur.
AYDIN: Seçimle operasyonlar arasında ilişki kurmak hadsizliktir. Yeni seçim düşünmüyoruz, koalisyon çalışmaları sürüyor. Hükümetimizle DAEŞ arasında bağlantı kuranlar müfteridir. nbsp;
Oylamada CHP ve HDP önergenin kabulü yönünde oy kullanırken MHP çekimser kaldı. Önerge AK Partililerin oylarıyla reddedildi.
Öte yandan Meclis'te bir oturumu ilk defa yöneten Şafak Pavey, nezaketiyle dikkat çekti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...